Nemocnice České Budějovice: Jihočeské onkologické dny se zaměří na nádory prostaty a močového měchýře

12.10.2017 9:21

Ve dnech 12. až 14. října se uskuteční v Českém Krumlově již 24. ročník Jihočeských onkologických dnů, které pořádá Onkologické oddělení Nemocnice České Budějovice. Centrem dění se stane kongresový sál Jízdárny v areálu českokrumlovského zámku.

Nemocnice České Budějovice: Jihočeské onkologické dny se zaměří na nádory prostaty a močového měchýře
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Letošním tématem je diagnostika a léčba nádorů prostaty a močového měchýře,“ informuje primář Onkologického oddělení Nemocnice České Budějovice Václav Janovský. „Předpokládáme účast zhruba 450 odborníků z celé České republiky. Každoročně vybíráme témata, která obsahují významné novinky v léčbě a letos se sešly rovnou dvě systémově související uroonkologické diagnózy. I tak budeme mít dostatek prostoru k detailnímu prodiskutování zvolené problematiky ze všech možných hledisek, počínaje epidemiologií, přes diagnostiku až po léčbu včetně jejích komplikací. Na kongresu tak budou zastoupeni nejen kliničtí onkologové a radioterapeuti, ale též urologové, patologové, radiodiagnostici a specialisté v nukleární medicíně.“

Mezi přednášejícími budou špičkoví specialisté z celé České republiky. Chybět zde tedy nebude například prof. MUDr. Jitka Abrahámová DrSc. z Onkologické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči, předsedkyně výboru České onkologické společnosti ČLS JEP doc. MUDr. Jana Prausová, Ph.D, MBA z Onkologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, prof. Ondřej Hes, Ph.D. ze Šiklova ústavu patologie FN Plzeň, doc. MUDr. Ladislav Jarolím, CSc. z Urologické kliniky 2. LF UK a FN Motol, prof. MUDr. Karel Odrážka, Ph.D. z Onkologického a radiologického centra Multiscan Pardubice, prof. MUDr. Bohuslav Melichar, Ph.D., z Onkologické kliniky FN Olomouc, prof. MUDr. Pavel Šlampa, CSc. z Kliniky radiační onkologie MOÚ Brno a mnozí další.

I českobudějovická nemocnice zde bude mít své zástupce. Za Radiologické oddělení promluví prim. MUDr. Petr Lhoták a za Urologické oddělení prim. MUDr. Miloš Fiala.

Podrobný program se nachází na oficiálních stránkách Jihočeských onkologických dnů (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…