Nemocnice České Budějovice: Pacienti se budou moci připojit zdarma k internetu

30.10.2013 8:11

Českobudějovická nemocnice poskytne svým pacientům od počátku listopadu bezdrátové připojení k internetu.

Nemocnice České Budějovice: Pacienti se budou moci připojit zdarma k internetu
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Českobudějovická nemocnice umožní pacientům a návštěvníkům přihlásit se zdarma na internet prostřednictvím počítačů, chytrých telefonů či tabletů. „Je to další z kroků, kterými reagujeme na přání našich pacientů. Vycházíme jim vstříc a současně se chystáme využít tuto bezdrátovou síť v blízké budoucnosti i pro práci našich lékařů. Chceme, aby se jejím prostřednictvím mohli připojovat k nemocničnímu informačnímu systému přímo u lůžka pacienta,“ říká místopředseda představenstva nemocnice Ing. Martin Bláha, MBA.

Od listopadu budou moci využít toto připojení pacienti lůžkové části dětského oddělení, infekčního oddělení, rehabilitačního oddělení a centrálního a chirurgického pavilonu. Zároveň budou signálem pokryty čekárny u vybraných ambulancí a vstupní terminál Nemocnice České Budějovice. „Zbytek areálu bude připojen do konce tohoto roku,“ předpokládá Bláha.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1600 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 54 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 27 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2425 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 1,087 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…