Nemocnice České Budějovice: Spolek Nedoklubko věnoval neonatologickému oddělení pelíšky Neobed

30.08.2019 12:20

Pět pelíšků Neobed v celkové hodnotě 25 200 korun předali ve čtvrtek 29. srpna zástupci spolku Nedoklubko Neonatologickému oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s. Zároveň potěšili maminky předčasně narozených dětí i sourozence nedonošených miminek symbolickými dárky.

Nemocnice České Budějovice: Spolek Nedoklubko věnoval neonatologickému oddělení pelíšky Neobed
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Neobed je pelíšek, díky kterému je možné zajistit optimální polohování (navození in utero polohy). Zároveň poskytuje dětem pocit bezpečí a dle klinického hodnocení významně přispívá ke snížení negativního vnímání prostředí intenzivní péče a zvyšuje celkový komfort dítěte.

„Je to úžasná pomůcka. Moc spolku Nedoklubko děkujeme za podporu. Vážíme si jí,“ říká předseda představenstva Nemocnice České Budějovice MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D.

Za Nedoklubko se předání zúčastnily Andrea Dohnalová (členka výkonné rady Nedoklubka) a Tereza Koller (koordinátorka Nedoklubka pro Neonatologii České Budějovice). Kromě polohovacích pelíšků přivezly například i časopisy Nejste v tom sami, knihy s názvem Vítej, kulíšku, omalovánky a povzbuzující srdíčka pro maminky z projektu Pomáháme srdcem za podpory NATO Charity Bazaar.

Nedoklubko je spolek, který podporuje rodiny předčasně narozených dětí po celé České republice. Funguje od roku 2002 a jeho tým tvoří 30 koordinátorek. Spolupracuje s Českou neonatologickou společností, je členem evropské organizace EFCNI a podílí se i na odborném výzkumu příčin a prevence předčasných porodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …