Nemocnice České Budějovice: Své ano si řekli na JIPce Infekčního oddělení

24.05.2018 17:10

V českobudějovické nemocnici se minulý týden udála velice nestandardní událost. Přímo na jednotce intenzivní péče Infekčního oddělení v sobotu proběhl svatební obřad. Své ano si řekli pacient v závažném, ale stabilizovaném stavu, a jeho snoubenka. Oddávajícím byl nemocniční kaplan, svědky ošetřující lékař a sestra ve službě.

Nemocnice České Budějovice: Své ano si řekli na JIPce Infekčního oddělení
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Svatba proběhla ve stejnou dobu, kdy se pozornost celého světa obracela ke královskému sňatku ve Windsoru. Obřad se odehrál bez účasti svatebčanů přímo na jednotce intenzivní péče infekčního oddělení v době návštěv. Svědky byli ošetřující lékař a sestra ve službě, oddávajícím nemocniční kaplan Mgr. Ondřej Doskočil, Th.D.

„Vše šlo velice rychle. V úterý jsme začali s pacientem mluvit o jeho závažné diagnóze, ve středu jsme na jeho žádost kontaktovali nemocničního kaplana s prosbou o pomoc při zvládnutí těžké situace. Pacient nechtěl nechat některé věci ve svém životě nedokončené. Proto si už v sobotu odpoledne se svou dlouholetou družkou vyměnili manželské sliby a prstýnky,“ popisuje MUDr. Aleš Chrdle z Infekčního oddělení.

Šlo o krátký, ale velmi hezký a dojemný obřad. „Nikdy bych nevěřila, že svatební obřad v prostředí intenzivní péče může být tak dojemný a krásný,“ popisuje sestra infekční JIP Ivana Junová, která novomanželům dělala svědka.

„Rád bych ocenil vstřícnost pracovníků Infekčního oddělení a jejich celostní přístup k pacientovi. Mile mě překvapila i rychlost, s jakou úřednice magistrátu zareagovaly na neobvyklou situaci a ihned připravily všechny potřebné dokumenty,“ dodává kaplan Doskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

9:25 V Evropě není bezpečno, velkým problémem je islamizace, varuje expert David Bohbot v nové knize

Evropa už není tak bezpečná, jak bývala, soudí jeden z našich nejvýznamnějších česko-izraelských bez…