Nemocnice České Budějovice: Také pacienti nemocnice budou volit

22.10.2013 8:19

Českobudějovická nemocnice už tradičně umožní svým pacientům vhodit hlasovací lístek s jejich kandidáty do volební urny. Všichni pacienti, kteří projeví zájem a splní zákonné podmínky, mohou volit v prostorách nemocnice už v pátek po 14. hodině.

Nemocnice České Budějovice: Také pacienti nemocnice budou volit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Dlouhodobě hospitalizovaní pacienti, kteří chtějí volit v nemocnici, jsou zapsáni ve zvláštním seznamu voličů. V zákonném termínu bylo v tomto seznamu zapsáno celkem 200 pacientů českobudějovické nemocnice. Lidem, kteří plánují krátkodobou hospitalizaci v nemocnici v termínu voleb, nebo nevědí, kde se budou v tyto dny pohybovat, umožní volbu voličský průkaz. Ten si mohli v předstihu opatřit. „Po jeho předložení a potvrzení totožnosti můžou volit v kterékoliv volební místnosti tedy i v naší nemocnici,“ potvrzuje náměstkyně pro ošetřovatelskou péči a hlavní sestra Mgr. Monika Kyselová, MBA.

Pacienti budou hlasovat do přenosné volební schránky. S ní se za nimi dostaví členové okrskové volební komise hned v pátek 25. října po 14. hodině. „V horním i dolním areálu nemocnice se bude pohybovat dvojice volebních komisařů a postupně navštíví všechna nemocniční oddělení. Voličům předají kompletní sadu hlasovacích lístků a úřední obálku,“ vysvětluje Monika Kyselová. „Ti pacienti, kterým to jejich zdravotní stav dovolí a požádali o propustku, budou volit přímo v místě svého bydliště,“ dodává.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1500 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 54 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 27 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2425 dětí. Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. V letech 2008-2012 nemocnice investovala celkem 1,087 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…