Nemocnice České Budějovice, a. s.: Fotbal hvězd pomůže nemocným dětem

09.06.2014 15:59

Onkohematologii dětského oddělení českobudějovické nemocnice opět přispěje svým výtěžkem tradiční charitativní fotbalová exhibice s názvem „Pomáháme dětem“.

Nemocnice České Budějovice, a. s.: Fotbal hvězd pomůže nemocným dětem
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Už sedmý ročník sportovně charitativní akce Pomáháme dětem se letos uskuteční v neděli 15. června v útulném areálu fotbalového stadiónu v Roudném u Českých Budějovic. Patronem akce, při které se každý rok vyberou desítky tisíc ve prospěch dětské onkohematologie českobudějovické nemocnice, je herec a režisér, Jihočech Jiří Mádl.

Dosud se v předchozích letech podařilo touto akcí získat a předat celkem 370 tisíc korun. I tentokrát bude výtěžek ze vstupného, příspěvky sponzorů a příjem z prodeje občerstvení předán dětskému oddělení nemocnice. „Moc děkujeme ještě jednou všem, kteří přispěli, a samozřejmě i těm, kteří se chystají přispět letos,“ vzkazuje aktivním účastníkům, sponzorům a divákům primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Vladislav Smrčka. „Peněžní dary jsou shromažďovány na zakoupení potřebného přístroje k ozařování krevních konzerv, který bude hematoonkologicky nemocným dětem 24 hodin k dispozici.“

Nedělní odpoledne 15. června, jehož vrcholem bude od 14 hodin exhibiční fotbalové utkání Mádl teamu proti Realu Top Praha, představí v akci na trávníku zářivé hvězdy českého šoubyznysu a sportovního nebe.  Letos by se měli zúčastnit kromě Jirky Mádla například Vojta Dyk, Dominik Hašek, Robert Záruba, Adam Mišík, Vlasta Vlášek, David Suchařípa, Jan Rajnoch a mnozí další. Hned po závěrečném hvizdu je připravena autogramiáda přítomných osobností.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region. V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2135 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních šest let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 1,1 miliardy korun.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…