Nemocnice České Budějovice hostila akci „Odbory v regionech“

16.06.2020 17:11

Nemocnice České Budějovice, a.s. v pondělí 15. června přivítala na své půdě zástupce Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS), kteří tak zahájili svou letošní tour po českých a moravských regionech.

Nemocnice České Budějovice hostila akci „Odbory v regionech“
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Smyslem akce ČMKOS je oslovit širokou veřejnost a přiblížit lidem práci odborů, vysvětlit význam kolektivního vyjednávání a sociálního dialogu mezi zaměstnavatelem a odbory, které působí jako zástupci zaměstnanců,“ uvedl Jan Šusta, předseda Krajské rady Jčk OSZSP ČR a předseda ZO OSZSP ČR NEMCB.

Účastníci mají také možnost využít právní konzultace.

V letošním roce jsou výjezdy do regionů tematicky zaměřené zejména na to, jak koronavirus ovlivnil práci zaměstnanců v jednotlivých pracovních odvětvích. Součástí akce je i zábavný program pro děti.

Předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s.

Michal Šnorek spolu s hejtmankou Jihočeského kraje Ivanou Stráskou krátce provedli předsedu ČMKOS Josefa Středulu po nemocnici. „Diskutovali jsme mimo jiné o dopadech pandemie COVID-19 na chod jihočeských nemocnic,“ shrnuje hejtmanka. Michal Šnorek při této příležitosti ocenil, že vyjednávání s odbory je v českobudějovické nemocnici sice tvrdé, ale vždy podložené fakty a věcnými argumenty a je tak ve prospěch zaměstnanců nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…