Nemocnice České Budějovice se připojí k Evropskému dni melanomu

10.05.2014 9:44

Nemocnice České Budějovice, a. s., se také letos, jako už tradičně, připojí k Evropskému dni melanomu, který připadá na pondělí 12. května. V rámci něj zdarma vyšetří v ambulanci svého kožního oddělení pacienty s pigmentovými a mateřskými znaménky.

Nemocnice České Budějovice se připojí k Evropskému dni melanomu
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Každoroční akce Evropský den melanomu vznikla, aby upozornila veřejnost na rizika této choroby. Maligní melanom stále zůstává jedním z nejčastějších zhoubných nádorů, jehož incidence se stále zvyšuje zejména u mladých lidí, nejvyšší nárůst je pozorován u žen ve věku 10–29 let. Nicméně je nejsnáze detekovatelným nádorem. V ČR na maligní melanom ročně zemře kolem 300 osob. Za 12 uplynulých ročníků Evropského dne melanomu v ČR bylo již vyšetřeno více než 54 tisíc osob. Cílem dermatologů je odhalit maligní melanom včas. Včasná diagnostika totiž znamená lepší prognózu a krédem všech dermatologů je, že žádný pacient by neměl na melanom zemřít.

„V letošním roce budou zájemce zdarma vyšetřovat dva lékaři v době od 8 do 12 hodin a od 13 do 15 hodin. V rámci usnadnění organizace akce si ale dovolujeme požádat pacienty, aby se objednali na telefonním čísle: 387 876 604,“ uvedl primář Kožního oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., Jiří Horažďovský. „V případě vyčerpání termínů jsme připraveni pacienty vyšetřit ve svých ambulancích i mimo tento den,“ doplnil.

Do této celoevropsky koordinované preventivní akce se zapojí i některé další jihočeské nemocnice. „Naši pacienti si mohou dát bezplatně vyšetřit znaménka v pondělí 12. května v čase od 13 do 17 hodin,“ potvrzuje například vedoucí lékařka kožní ambulance Nemocnice Strakonice, a. s., MUDr. Jana Schmittová-Požárková.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2135 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních šest investovala nemocnice do svého rozvoje více než 1,1 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…