Nemocnice České Budějovice žádá veřejnost, aby kvůli chřipce omezila návštěvu pacientů

27.01.2016 8:35

Nemocnice České Budějovice, a. s., žádá příbuzné pacientů, aby omezili návštěvu svých blízkých v tomto největším krajském zdravotnickém zařízení. Důvodem je nárůst chřipkových onemocnění v České republice a hrozící nákaza.

Nemocnice České Budějovice žádá veřejnost, aby kvůli chřipce omezila návštěvu pacientů
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Žádáme všechny, kdo chtějí navštívit své příbuzné v nemocnici, aby tento krok zvážili.   V případech, kdy u nich probíhá chřipkové onemocnění na návštěvu do nemocnice v žádném případě nechodili. Nemocnice zatím nevyhlásila zákaz návštěv.   V České republice roste počet pacientů s chřipkou, chceme zabránit šíření nákazy v našem zdravotnickém zařízení. Virové chřipkové onemocnění totiž může zkomplikovat jakékoliv jiné onemocnění pacientů, tedy léčbu i rekonvalescenci,“ uvedl předseda představenstva českobudějovické nemocnice MUDr. Břetislav Shon.

V České republice je v současnosti evidováno 22 těžkých případů chřipky, z toho 4 úmrtí. Podle odborníků se blíží chřipková epidemie. „V českobudějovické nemocnici zatím neleží nikdo s těžkým chřipkovým onemocněním. Už jsme ale zaznamenali běžný průběh chřipky u několika pacientů,“ sdělila epidemioložka Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Iva Šípová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…