Nemocnice Havlíčkův Brod: Na zrekonstruovaném heliportu již přistávají vrtulníky

08.11.2019 18:05

Oprava střechy hlavní lůžkové budovy a heliportu Nemocnice Havlíčkův Brod je dokončena. Od pondělí 4. listopadu 2019 zde opět mohou přistávat vrtulníky letecké záchranné služby, které přepravují pacienty v akutním stavu do naší nemocnice nebo od nás na vyšší pracoviště. Stavební akci v hodnotě 13 milionů korun bez daně jsme zrealizovali s finanční podporou zřizovatele Kraje Vysočina.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Na zrekonstruovaném heliportu již přistávají vrtulníky
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Po více jak dvaadvacetiletém provozu se dočkala přistávací plocha pro vrtulníky a střecha chirurgické a gynekologické budovy kompletní rekonstrukce. Byla totiž v nevyhovujícím stavu. „Tato část nemocnice byla uvedena do užívání v květnu 1996 a od té doby se zde prováděla pouze běžná údržba a menší opravy. Po revizi heliportu a střechy obou pavilonů v roce 2018 jsme se rozhodli přistoupit k opravám,“ sdělil technický a provozní náměstek Josef Tvrdý.

Práce začaly v červnu letošního roku. Konkrétně se jednalo o opravu střešní krytiny z asfaltových pásů,  provedení izolace a vybudování nového záchytného systému a opravu povrchu přistávací plochy – heliportu. S provedením nových střešních krytin souvisela i úprava hromosvodů, výustek vzduchotechniky a střešních vpustí a nátěr záchytné ocelové konstrukce heliportu a dalších prvků.

Po celou dobu oprav byl nemocniční heliport nefunkční, letecká záchranka přistávala na letišti v Havlíčkově Brodě. Z letiště nemocné převážela sanitka. 
Nyní je heliport opět plně funkční a samozřejmě bezpečnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…