Nemocnice Jihlava: Porodnice získala díky maminkám další certifikát

02.07.2017 8:22

V jihlavské porodnici přistupují velmi šetrně a s respektem ke každé těhotné ženě, které své náhledy a zkušenosti s proběhlým porodem popisují v dotaznících. „Pro naše pracoviště jsou tyto výsledky potom cenným materiálem pro zapracování a rozšíření spektra do každodenní péče o rodičky. Právě ony jsou totiž těmi nejdůležitějšími aktérkami celého porodnického děje,“ popisuje vrchní sestra Alena Valová. Na základě kladného hodnocení rodiček se jihlavská porodnice, jako jediná na Vysočině, dostala až k držitelství Certifikátu za vstřícný přístup k rodičce a Certifikátu spokojená rodička.

Nemocnice Jihlava: Porodnice získala díky maminkám další certifikát
Foto: zjihlavy.cz
Popisek: Nemocnice Jihlava

Přestože celorepublikově klesá porodnost, jihlavská nemocnice láká rodičky nejenom z Vysočiny, ale i Prahy, Brna a dalších měst. Letos zde zatím bylo již přes 590 porodů „Loni se narodilo v Jihlavě 1176 dětí. Zatím to vypadá, že loňský počet bude překonán,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen.

Jihlavská porodnice je zapojena do projektu PPP (Přirozený porod v porodnici) čtvrtým rokem. Nastávající maminky si tak mohou být jisté, že v Jihlavě neusínají na vavřínech a zabývají se tím, co rodičky chtějí: „Naším cílem je individuální péče o každou rodičku s medicínským zázemím, proto celý projekt podporujeme a jsme otevřeni těhotenství a porodům celkově,“ popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Alena Valová.

„Certifikát za vstřícný přístup k rodičce“ získala porodnice právě díky pacientkám, které své zkušenosti popsaly v dotaznících. Tam na ně čekaly otázky typu: Představil se Vám personál? Byla jste informována o průběhu porodu? Měla jste možnost zvolit si porodní polohu? Respektovali vaše přání? Certifikát za šetrnou medikaci při vedení porodů drží místní porodnice již od loňského roku.

Právě díky kladnému hodnocení rodiček si může porodnice vyvěsit certifikáty na zeď. „Naše péče není o diplomech, ale o individuálním přístupu ke každé ženě. Výsledkem naší dlouhodobé práce je potom certifikát, právě proto jsme hrdí na to, že jsme ho získali, je to odraz spokojenosti našich rodiček,“ uzavírá primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…