Nemocnice Jindřichův Hradec: Porodnice se zapojila do projektu Život v kufříku

24.11.2017 8:45

Památníček s fotkami, album, pletené oblečení, hračka, kojenecká lahvička, dudlík a kosmetika. To vše je obsahem kufříků, jež dostávají děti narozené v jindřichohradecké porodnici, které jsou následně předávány do pěstounské péče.

Nemocnice Jindřichův Hradec: Porodnice se zapojila do projektu Život v kufříku
Foto: nemjh.cz
Popisek: Nemocnice Jindřichův Hradec

„Aby i tyto děti měly památku na období bezprostředně po narození, než přejdou do definitivní rodiny, připravujeme jim v porodnici kufříky,“ říká Mgr. Jitka Machová, vrchní sestra Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Jindřichův Hradec. „S touto činností jsme v naší porodnici začali již v roce 2013 po absolvování semináře věnovanému právě pěstounské péči na přechodnou dobu. Plni euforie jsme ihned chystali první kufříky.“

Nemocnice čerstvě spolupracuje s nadačním fondem La Vida Loca, který v rámci projektu Život v kufříku do spolupracujících porodnic dodává kufříky vybavené balíčkem vzpomínek na období těsně po narození.

„Kromě kufříku jsme od fondu vybaveni i tiskárnou a dalším materiálem na bezprostřední zhotovení fotografií. Nadačnímu fondu La Vida Loca tímto děkujeme, že nás přijal za své partnery. Stali jsme se tak v rámci republiky jejich 18. zapojenou nemocnicí,“ upřesňuje Jitka Machová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …