Nemocnice Litoměřice: O provozování projevily zájem čtyři společnosti

22.04.2018 18:37

Čtyři společnosti projevily zájem o provozování Nemocnice Litoměřice, a.s. Teprve po otevření obálek však bude možné sdělit jména. Veřejně již ale zájem deklarovala Krajská zdravotní a ústy své tiskové mluvčí i Penta.

Nemocnice Litoměřice: O provozování projevily zájem čtyři společnosti
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Informace o aktuálním průběhu koncesního řízení na poskytování zdravotních služeb dnes radě města poskytl výkonný ředitel nemocnice Radek Lončák. „Zároveň se čtyřmi přihláškami do koncesního řízení byly podány i dvě námitky. Administrátor koncesního řízení doporučuje obě odmítnout a v koncesním řízení pokračovat,“ uvedl Radek Lončák. Otevření doručených obálek proběhne v následujících dnech. Následně dojde k vyhodnocení kvalifikace subjektů, které podaly žádost o účast v koncesním řízení. Subjekty splňující kvalifikaci postupují do 2. fáze koncesního řízení, jíž je fáze jednací.

Výsledkem výběrového řízení má být pachtovní smlouva na pronájem (pacht) nemocnice na dvacet let. VŘ má tři fáze. První je kvalifikační, která vymezí okruh účastníků na základě stanovených kvalifikačních předpokladů. V rámci druhé proběhne dialog s účastníky zejména o smluvních a technických podmínkách plnění. „Ke každému přistoupíme se stejnou sérií otázek. Jednání se bude v souladu s legislativou a s ohledem na transparentnost celého procesu nahrávat,“ ujistil na posledním jednání zastupitelstva právník JUDr. Petr Šustek, člen Legislativní rady vlády, který působí na právnické fakultě Univerzity Karlovy a celé řízení pro město připravuje. Výsledkem bude zadávací dokumentace a návrh samotné pachtovní smlouvy. V průběhu třetí fáze účastníci podají nabídky, které zadavatel posoudí a vyhodnotí s cílem vybrat vítěze.

Základními objektivně měřitelnými kritérii mají být výše pachtovného (nájmu) a výše investic, subjektivně měřitelným kritériem plán rozvoje nemocnice. Požadavkem města bude zachování péče minimálně ve stávající kvalitě a rozsahu, a to po dobu pěti let. Jak vzápětí ujistil ředitel Lončák, bez svolení města k žádným změnám stejně dojít nemůže. I to má být jedna z podmínek budoucí smlouvy.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…