Nemocnice Na Homolce jmenovala likvidátora dceřiné společnosti Holte, s. r. o.

06.01.2016 12:50

Po absolvování složitého procesu postupného přebírání činností, které dříve pro nemocnici zajišťovala dceřiná společnost Holte, s. r. o., přistupuje nyní vedení Nemocnice Na Homolce k poslednímu kroku tohoto procesu – ke zrušení této dnes už „vyprázdněné“ společnosti bez právního nástupce, tj. k likvidaci.

Nemocnice Na Homolce jmenovala likvidátora dceřiné společnosti Holte, s. r. o.
Foto: homolka.info
Popisek: Nemocnice na Homolce

Nezávislý likvidátor, kterým je Ing. Jaroslava Dlabolová, insolvenční správce, vzešel z výběrového řízení a k dnešnímu dni zahájil svoji činnost.

Rolí likvidátora ze zákona je maximalizovat likvidační zůstatek společnosti, tedy získat z likvidace pro vlastníka, tj. Nemocnici Na Homolce, maximální hodnotu. Na dceřinou společnost Holte, s.r.o. jsou navázané další dceřiné společnosti, a to Homolka Premium Care, a. s., a Holte, Mateřská škola na Homolce, a. s., jejichž budoucí fungování bude dořešeno v rámci likvidace.

„V případě mateřské školy nemocnice vypsala ještě před koncem roku výběrové řízení na nového provozovatele a v případě Homolka Premium Care, a. s., musí likvidátorka postupovat s cílem maximalizovat likvidační zůstatek. Očekáváme, že vlastní likvidace Holte si vyžádá čas v řádu měsíců,“ říká ředitel Nemocnice Na Homolce Dr. Ing. Ivan Oliva.

Oliva zahájil z pověření ministra zdravotnictví proces postupného utlumování a následné likvidace dceřiných společností Holte, s. r. o., a Holte Medical, a. s., které v minulosti pro Nemocnici Na Homolce zajišťovaly veškeré účetnictví, ekonomiku a nákup zdravotního materiálu a pomůcek, ihned po svém nástupu do funkce ředitele v říjnu 2014. Proces probíhá řízeně přesně podle harmonogramu, který Oliva předložil kontrolnímu výboru Poslanecké sněmovny v únoru 2015. K zásadnímu útlumu činnosti dceřiné společnosti Holte došlo již v dubnu loňského roku, kdy nemocnice dobudovala vlastní ekonomický úsek a začala se sama starat o účetnictví, což jí přineslo roční úsporu v řádu desítek milionů Kč. Likvidace Holte Medical by měla být zahájena v červenci letošního roku.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…