Nemocnice Pardubického kraje: Od úterý 6. února 2018 je vyhlášen zákaz návštěv

05.02.2018 15:17

Na základě rozhodnutí generálního ředitele Nemocnice Pardubického kraje byl vyhlášen zákaz návštěv z důvodu počínající chřipkové epidemie. Toto opatření platí od úterý 6. února 2018 a bude v platnosti až do odvolání. Zákaz návštěv se týká všech pracovišť Nemocnice Pardubického kraje, tzn. Pardubické, Chrudimské, Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnice.

Nemocnice Pardubického kraje: Od úterý 6. února 2018 je vyhlášen zákaz návštěv
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

Důvodem zákazu návštěv u hospitalizovaných pacientů je strmý nárůst chřipkových onemocnění v Pardubickém kraji a nárůst počtu hospitalizovaných pacientů s chřipkou v současném období počínající plošné chřipkové epidemie na území celé České republiky.

„Proto jsme nuceni přistoupit k opatřením proti hromadnému šíření chřipky v prostředí našich nemocnic. Zákaz návštěv u hospitalizovaných pacientů je jedním z preventivních opatření proti šíření chřipky v prostředí nemocnic. Opatření bude zrušeno neprodleně po zlepšení epidemiologické situace,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald s tím, že přítomnost otce u porodu je nadále možná, ovšem za předpokladu bezinfekčnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelín a Lipno se opět otevírají veřejnosti

8:49 ČEZ: Temelín a Lipno se opět otevírají veřejnosti

Hned dvě elektrárny na jihu Čech od června zpřístupňuje veřejnosti společnost ČEZ. Na prohlídku Jade…