Nemocnice Pardubického kraje zřídila Horkou linku výživy

09.12.2016 11:39

Nemocnice Pardubického kraje připravila novinku určenou nejen pro pacienty a jejich blízké, ale i pro širokou veřejnost. Zřídila horkou linku výživy, na níž každý zájemce najde tým profesionálních nutričních terapeutů. Nabízejí pomoc a informace s celým spektrem problémů v oblasti výživy.

Nemocnice Pardubického kraje zřídila Horkou linku výživy
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

„Na naší Horké lince můžeme nabídnout odborné poradenství při změně stravovacích návyků, zdravou redukci tuku bez přípravků k hubnutí, informace k výživě dětí a dospívajících, konzultace pro těhotné ženy a maminky po porodu, nutriční poradenství pro osoby s poruchami příjmu potravy, individuální nutriční poradenství při specifických dietních omezeních a mnoho dalšího,“ uvedla ředitelka ošetřovatelské péče Nemocnice Pardubického kraje Světlana Jeřábková a dodala: „Naši nutriční terapeuti prostě nabízejí oporu při nejistotě nebo při cestě za stanoveným cílem. Ke každému klientovi přistupují individuálně. Pokud nebude možné vyřešit problém telefonickou či e-mailovou konzultací, doporučí návštěvu nutriční ambulance.“

Nutriční terapeuti na Horké lince mají vzdělání v oblasti výživy a pracují bez odborného dohledu. Všichni mají registraci vydanou Ministerstvem zdravotnictví ČR a aktivně přistupují k celoživotnímu vzdělávání.

„Poradenství poskytujeme i v případě, kdy někdo potřebuje radu, co může svému blízkému přinést do nemocnice. Nevhodná strava může vyvolat zdravotní komplikace a naopak dobře zvolená strava, může pacientovi navrátit chuť k jídlu a zlepšit jeho psychickou pohodu,“ uvedla Jeřábková.

Telefonické konzultace na Horké lince výživy Nemocnice Pardubického kraje jsou možné v pracovní dny od 7.00 do 14.00 hodin. K dispozici je i možnost poradenství prostřednictvím e-mailů. Kontakty najde každý zájemce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …