Nemocnice Prachatice: Další budovy nemocnice dostaly nový kabát

12.11.2013 20:05

Prachatická nemocnice dokončila letošní poslední stavební investici. Rekonstrukce dalších objektů doladila celý nemocniční areál.

Nemocnice Prachatice: Další budovy nemocnice dostaly nový kabát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Nemocnice Prachatice, a. s., zajistila za sedm milionů korun a s vydatným přispěním Jihočeského kraje rekonstrukci hned několika objektů. „Opravy, zateplení, výměna oken ubytovny se sklady zásobování, nemocniční lékárny a vrátnice s budovou dopravní zdravotní služby a nemocničním kioskem trvaly tři měsíce. Objekty mají zateplené střechy, vyměněná okna, ubytovna má nové balkony a samozřejmostí jsou nové fasády, které vytváří jednotný ráz celého areálu,“ říká ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Michal Čarvaš.

Stavební zásahy vylepšily vzhled objektů a současně snížily jejich energetickou náročnost. Nemocnice tak bude šetřit provozní náklady.

Po rekonstrukci se také zvětšily výdejní prostory nemocniční lékárny. „Můžeme tak rozšířit nabídku služeb o prodej různého zdravotnického materiálu jako například ortopedických, inkontinenčních a stomických pomůcek, zdravotnické obuvi, doplňků výživy a přístrojů na měření tlaku a teploty a podobně,“ dodává ředitel Michal Čarvaš.

V budově bývalé vrátnice je nyní zázemí pro provozní zaměstnance, vedle je dispečink dopravní zdravotní služby. Součástí je také kiosek s občerstvením pro zaměstnance, ale i pro pacienty a návštěvníky nemocnice.

Stavbu projektově připravila firma Atelier G+G Jindřichův Hradec. Rekonstrukci zajistila vítězná firma z výběrového řízení na veřejnou zakázku JIHOSPOL - Jihočeská obchodní a stavební společnost, a. s., Strakonice.

V Nemocnici Prachatice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 7 500 pacientů. Lékaři zde provedou průměrně dva tisíce operačních zákroků a téměř 185 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 353 dětí.

Nemocnice má průměrně 350 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v regionu.

V letech 2008-2012 nemocnice proinvestovala celkem 133,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…