Nemocnice Prachatice investovala o prázdninách například do prádelny či stravovacího provozu

06.09.2017 19:49

Prachatická nemocnice nezahálela ani o prázdninách a plnila investiční plán pro letošní rok. Mimo jiné modernizovala technické vybavení prádelny, zařízení stravovacího provozu či centrální operační sály.

Nemocnice Prachatice investovala o prázdninách například do prádelny či stravovacího provozu
Foto: jihnem.cz
Popisek: Nemocnice Prachatice

Prádelna

Během měsíce června proběhlo výběrové řízení na dodávku hygienické bariérové pračky a na generální opravu pračky stávající. Společnost MERON Mankovice, která tuto veřejnou zakázku vyhrála, dodala 21. července zbrusu novou pračku a téhož dne si také odvezla stávající pračku PAC 121 ke generální opravě. Výměna technologií, které byly v prádelně v provozu přes 20 let, za 2,4 mil. korun včetně DPH přispěje ke kvalitnímu, šetrnému a ekologickému praní prádla.

„Prádelna je v provozu více než 20 let. Po dlouhých jednáních, zda vůbec nemocniční prádelnu zachovat, či prát jinde, bylo nakonec rozhodnuto, že nejlepším a nejekonomičtějším řešením je prádelnu v prachatické nemocnici zachovat. Proto jsme již v roce 2016 přistoupili k modernizaci jejího technologického vybavení. V prosinci loňského roku bylo první investicí do prádelny pořízení nové pračky Lavamac v hodnotě 360 tisíc korun. Jsem rád, že se nám podařilo pro tak důležitý servisní provoz pro naše zdravotnické zařízení najít finanční prostředky a letos mohly být modernizovány obě hlavní pračky“, informuje Michal Čarvaš, předseda představenstva Nemocnice Prachatice.

Nemocniční prádelna jako samostatná budova postavená k tomuto účelu před více než 20 lety je propojena se všemi odděleními suterénními chodbami. Je v ní zajišťováno praní, žehlení a zašívání veškerého nemocničního prádla. Dále se v ní pere a žehlí prádlo pro řadu externích zákazníků (pro ordinace soukromých lékařů, domovy mládeže, hotely a tak dále). V prádelně se vypere a vyžehlí v průměru 722 kilogramů prádla za jeden den, z toho denně pro externí zákazníky 217 kilogramů. Provoz prádelny zajišťuje 10,5 pracovníků (evidenční přepočtený stav) na jednosměnný provoz. Celkový objem vypraného prádla za rok 2016 byl 181 tun. Z toho pro samotnou nemocnici to bylo 127 tun, pro zákazníky z Prachatic 35 tun a necelých 20 tun pro mimoprachatické zákazníky.

Další investice

V průběhu měsíců července a srpna se uskutečnila plánovaná oprava střechy bytového domu Horní čp. 136 v centru Prachatic, ve kterém jsou byty pro zaměstnance nemocnice. Na tomto bytovém domě byla kompletně vyměněna střešní krytina, včetně střešních oken. Celková rekonstrukce přišla prachatickou nemocnici na 493 tisíc korun a realizovala ji firma Seibl Prachatice.

V červenci bylo také pořízeno nové gastro zařízení do stravovacího provozu. Za téměř 100 tisíc korun byla zakoupena nová škrabka na zeleninu a nerezová chladící skříň od dodavatele JARG s.r.o. České Budějovice. Do stravovacího provozu se každoročně nakupuje nové technologické zařízení, které zlepšuje nejen komfort a pracovní podmínky zaměstnanců kuchyně, ale šetří i energie a čas během přípravy jídel. Letos byla provedena i modernizace WC a sociálního zázemí.

Další plánovanou investicí v průběhu letních prázdnin byla rekonstrukce lůžkového oddělení interna ženy a sociálů v krčku před tímto oddělením. „Na sociálech u pacientských pokojů byla přidána malá umyvadla, nová WC a sociály dostaly i nové obklady. Zároveň byla vybudována zcela nová centrální koupelna, kam je možné přivézt pacienta i s lůžkem. Před oddělením pak byl ještě zrekonstruovaný sklad. V průběhu celé stavby bylo také doplněno nové stropní osvětlení,“ popisuje Michal Čarvaš. „Tuto rekonstrukci v celkové částce s DPH 923 tisíc korun, která byla realizována během měsíce července, prováděla firma Bušek P&T Voda, plyn, topení Újezdec.“

V průběhu měsíce července se pracovalo také na centrálních operačních sálech. Sál č. 1 dostal dvoje nové elektrické pojízdné dveře, nové stativy a sálové stropní osvětlení, které bylo zároveň vyměněno i na sále č. 2. Nový stativ byl zakoupen také na sál č. 3. Všechny tři operační sály pak dostaly nové antistatické podlahy a byly i kompletně nově vymalovány. Na rekonstrukci se podílelo více firem i za účasti pracovníků údržby prachatické nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…