Nemocnice Strakonice již potřetí za sebou obhájila akreditaci získanou v roce 2010

12.12.2019 15:13

Ve středu 4. prosince potvrdila Nemocnice Strakonice, a.s. svou kvalitu úspěšným absolvováním auditu Spojenou akreditační komisí, o.p.s.

Nemocnice Strakonice již potřetí za sebou obhájila akreditaci získanou v roce 2010
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

Členové akreditační komise podrobně zkoumali jednotlivé nastavené postupy v lékařské a ošetřovatelské péči, posuzovali bezpečnost prostředí, personalistiku a úroveň vzdělávání zaměstnanců nemocnice. Šetřili, zda nemocnice plní všechny náročné legislativní požadavky a akreditační standardy kladené na nemocniční zařízení. 

„Tím, že nemocnice již potřetí za sebou obhájila akreditaci získanou v roce 2010, potvrdila své pevné místo v síti českých nemocnic, které poskytují kvalitní a bezpečnou péči,“ uvádí předseda představenstva strakonické nemocnice MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA. „Od posledního akreditačního šetření v roce 2016 nemocnice realizovala řadu projektů, které jsou bezprostředně spjaty s kvalitou péče. Zavedla řadu nových metod – magnetickou rezonanci, denzitometrii, otevřela moderní gastroenterologické centrum, modernizovala své přístrojové vybavení napříč celou nemocnicí a investovala do moderních technologií.“

Externí akreditační šetření nemocnic jsou obvyklá v řadě zemí světa, v České republice jde o nepovinnou aktivitu, která ale přispívá ke zvyšování kvality a bezpečnosti péče. 

„V naší nemocnici sledujeme desítky měřitelných parametrů kvality, například výskyt dekubitů, infekcí spojených s nemocniční péčí, počet reoperací či rehospitalizací a řadu dalších kritérií. Výsledky porovnáváme s ostatními nemocnicemi, a ačkoliv si v těchto naprosto exaktních žebříčcích stojíme dobře, neustále pracujeme na zlepšení našich postupů ve světle vývoje moderní medicíny. V řadě případů se snažíme poučit z negativních zpráv odjinud a přistupovat k minimalizaci různých rizik proaktivně,“ říká náměstek ředitele Nemocnice Strakonice, a.s. MUDr. Michal Pelíšek, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…