Nemocnice Strakonice získala další monitory dechu

05.10.2016 17:20

Pět monitorů dechu novorozenců získalo Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Strakonice, a. s., díky projektu Nadace Křižovatka „Maminko, dýchám“. Ten pomáhá nově narozeným dětem ohroženým Syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS).

Nemocnice Strakonice získala další monitory dechu
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

Monitory značky Babysense II za téměř 15 tisíc korun budou hlídat nově narozené děti, ohrožené Syndromem náhlého úmrtí. Přístroje byly zakoupeny z finančních darů, které poskytly společnosti NAFO Strakonice, Lodní servis Strakonice a Swietelsky.

,,Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit průběžnou obnovu těchto přístrojů v nemocnicích,“ popsala Miloslava Stibůrková, regionální manažerka Nadace Křižovatka pro Čechy.

„Monitory na našem gynekologicko-porodnickém oddělení rozšíří péči o novorozence. Dnes zde máme 29 monitorů a jsou ve všech lůžkách a inkubátorech. Využíváme je i na dětském oddělení pro hospitalizované novorozence a kojence. Současně si monitory mohou zapůjčovat i rodiče domů po propuštění svých dětí z nemocnice,“ sdělil ředitel strakonické nemocnice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

S Nadací Křižovatka spolupracuje Nemocnice Strakonice, a. s., již od roku 2009. V Rámci projektu ,,Maminko Dýchám", obdržela sponzorsky již 24 monitorů. Nadace se také podílí na zapůjčování monitorů dechu rodičům do domácího prostředí.

O projektu „Maminko, dýchám“
Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit české nemocnice a jejich porodnická a novorozenecká oddělení monitory dechu pro každé lůžko/miminko. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

Syndrom náhlého úmrtí kojenců „SIDS“
K „SIDS“ dochází nejčastěji u dětí od narození do šesti měsíců. Dochází k němu náhle a neočekávaně, u dětí, které nejeví žádné zdravotní problémy. Přichází bez varovných signálů, když dítě spí, a proto je monitor dechu jako anděl strážný, který hlídá dech těch nejmenších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec