Nemocnice Znojmo: Návštěvy pacientů budou, byť za zpřísněných podmínek

23.05.2020 10:49

Od příštího týdne budou v Nemocnici Znojmo umožněny návštěvy u pacientů s určitými omezeními. Přesná pravidla budou zveřejněna na webu a sociální síti nemocnice.

Nemocnice Znojmo: Návštěvy pacientů budou, byť za zpřísněných podmínek
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Snahou je zajistit sociální kontakt pacientům v rámci možností a dodržení pravidel stanovených Ministerstvem zdravotnictví.

„Umožnění návštěv s pravidly, která jsou dány opatřením Ministerstva zdravotnictví je velmi komplikované, jak logisticky, tak provozně. Nicméně vnímáme potřebu sociálního kontaktu s rodinou u pacientů, především dlouhodobě hospitalizovaných,“ zdůvodnil Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo, uvolnění návštěv a jejich částečné omezení.

Návštěvy budou umožněny ve středu a v neděli od 14:30 do 16:30 hodin, první možná návštěva je ve středu 27.5.2020. Za příznivého počasí, a pokud to zdravotní stav pacienta dovolí, preferujeme návštěvy v areálu nemocnice, např. zahrada, chodba. Každý pacient může mít najednou na návštěvě maximálně 2 osoby, na vícelůžkovém pokoji může být návštěva pouze u jednoho pacienta, čas návštěv je omezen maximálně na 20 minut, z důvodu zajištění možnosti návštěvy na vícelůžkových pokojích. Vstup pro návštěvy bude od Oddělení nukleární medicíny, tedy vstupem č. 4 (budova C2). 

„Podmínkou uskutečnění návštěvy je změření teploty návštěvníkům, řádná dezinfekce rukou a v případě návštěvy přímo na oddělení použití jednorázových rukavic, které poskytne náš personál“ doplnil Pavlík.

Návštěvy pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění jsou domlouvány individuálně s lékařem a probíhají jako doposud.

„Návštěvy nejsou nadále povoleny u pacientů na infekčním oddělení a pacientů čekajících na operační výkon,“ uzavřel Martin Pavlík a požádal, aby všichni, kdo se necítí dobře svoji návštěvu v nemocnici odložili. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…