Nemocnice Znojmo: Zdrávka darovala krev pro Znojemsko

09.10.2020 12:00

Do akce „Darujme krev pro Znojemsko“ se tento týden zapojila Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo. Darovat krev přišlo 21 studentů se zástupci školy.

Nemocnice Znojmo: Zdrávka darovala krev pro Znojemsko
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

V tomto týdnu navštívilo Hematologicko-transfuzní oddělení znojemské nemocnice 21 studentů SZŠ a VOŠ ve Znojmě vč. jejího ředitele a učitelek. I přesto, že krev nakonec mohlo darovat jen 18 studentů, moc si vážíme jejich odhodlání a odvahy. Někteří z přítomných byli prvodárci, ale někteří měli již více než 10 odběrů. „Jsem rád, že studenti svůj výběr povolání spojují i s touto aktivitou, protože dárcovství krve není samozřejmostí, není povinností,“ sdělil ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík, který přišel studentům poděkovat.

„Tuto výzvu studentům dáváme pravidelně, naposledy jsme byli darovat krev v červnu,“ informovala Olga Černá, učitelka školy, která má za sebou více jak 320 odběrů. Krev přišel současně darovat také ředitel škody RNDr. Karel Pígl, další pedagogové a personál školy.

„Většina darované krve je spotřebována v rámci naší znojemské nemocnice. Spolupracujeme i s brněnskými nemocnicemi, kam dojíždí znojemští pacienti na operace srdce či některé onkologické operace. Darujme krev pro Znojemsko je tedy pro naše dárce opravdu výstižné,“ doplnil Jan Simonides, primář Hematologicko-transfuzního oddělení Nemocnice Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…