Nemocnice Znojmo od pondělí zahájí testování pedagogických pracovníků antigenními testy

05.12.2020 9:45

Od pondělí 7. prosince nabízí Nemocnice Znojmo možnost dobrovolného testování pedagogických pracovníků antigenními testy. Již nyní je možné se na webu nemocnice k testování objednat.

Nemocnice Znojmo od pondělí zahájí testování pedagogických pracovníků antigenními testy
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Pro testování vznikne od pondělí 7.12.2020 nové odběrové místo, a to v budově H, naproti stávajícímu odběrovému místu. Testy budou probíhat na základě předchozího objednání v registračním systému na webu nemocnice. „Antigenní testy budeme provádět v pondělí, středu a pátek v čase od 8:00-12:00. Již nyní jsme zaznamenali dotazy ředitelů škol v okolí Znojma, proto věříme, že bude provozní místo využito,“ informoval Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Při příchodu na testování se musí testovaní prokázat potvrzením, že jsou pedagogickými pracovníky. Potvrzení je povinen vydat zaměstnavatel. Výsledek testu je znám do 15 minut a testovaný si na něho vyčká v čekárně. V případě negativního výsledku antigenního testu bude vydáno o tomto testu potvrzení. V případě, že vyjde pozitivní antigenní test u bezpříznakového pracovníka, bude mu na základě algoritmu testování Ministerstva zdravotnictví obratem proveden test metodou PCR z dalšího stěru.

Odběrové místo pro osoby indikované lékařem nebo KHS nadále funguje ve všední dny od 7:00-10:00. „Kapacita je v současnosti dostatečná, v případě snižující se potřeby testování PCR testy upravíme provozní dobu odběrového místa,“ uzavřel Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…