Nemocnice v Českých Budějovicích kontaktuje pacienty pomocí SMS

08.02.2016 12:26

„Dobrý den, zítřejší kontrola na urologickém oddělení se ruší...“, „Prosíme, dostavte se ve čtvrtek 28. 2. 2016 ve 12 hodin na vyšetření na ambulanci ženského oddělení nemocnice. Při nejasnostech volejte…“ Podobné zprávy mohou do svých mobilních telefonů obdržet pacienti Nemocnice České Budějovice, a. s. Ta rozesílá SMS v naléhavých případech kvůli pružnější komunikaci s pacienty nebo jejich příbuznými.

Nemocnice v Českých Budějovicích kontaktuje pacienty pomocí SMS
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Krátké zprávy, týkající se například přesunu termínu vyšetření, zdravotního stavu příbuzných nebo výsledků vyšetření rozesíláme vždy, když potřebujeme rychle kontaktovat pacienty či příbuzné. A samozřejmě pouze za předpokladu, že jejich telefonní číslo je uvedeno v centrálním registru nemocničního informačního systému. Jedná se ale o většinu, zhruba devadesát procent pacientů,“ uvedl Ing. Pavel Majer, vedoucí Oddělení informačních technologií Nemocnice České Budějovice, a. s.

Českobudějovická nemocnice tímto způsobem rozešle zhruba 300 SMS měsíčně. Čísla mobilních telefonů, pokud s tím pacienti souhlasí, využívají všechna oddělení nemocnice. „SMS brána je přístupná na nemocničním intranetu, takže personál může použít i řadu šablon pro urychlení práce,“ doplnil Pavel Majer.

Systém rozesílání SMS pacientům funguje v krajské nemocnici od roku 2008. „Během letošního roku plánujeme modernizaci, při které dojde k automatizaci odeslání zprávy bez zásahu uživatele. Například při změně termínu objednání pacienta odešle systém SMS automaticky,“ řekl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V roce 2014 se zde narodilo 2267 dětí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…