Neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Brno v roce 2016

21.03.2017 13:36

Neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Brno zajistilo v roce 2016 péči pro 6 182 dětí narozených na Gynekologicko-porodnické klinice FN Brno. Oproti předchozímu roku znamená tento počet mírný nárůst, který byl patrný i v rámci celého Jihomoravského kraje, kde se narodilo 13 788 dětí.

Neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Brno v roce 2016
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Počty nedonošených novorozenců zůstávají obdobné, ještě více se ale zdokonalila koncentrace těchto případů do našeho perinatologického centra. V kategorii novorozenců s extrémně nízkou porodní hmotností (méně než 1 000 gramů) jsme dosáhli absolutní 100% koncentrace, tzn. že všech 45 extrémně nezralých novorozenců Jihomoravského kraje bylo porozeno ve FN Brno. Této skutečnosti bylo dosaženo dokonalým naplněním organizačních opatření včetně „transportu v děloze“.

Rok 2016 znamenal po šesti letech snižujícího se výskytu porodů dvojčat opět nárůst (meziročně ze 130 na 152 porodů), pro který ještě nemáme jednoznačné vysvětlení a čekáme na dubnové uveřejnění celorepublikových statistických ukazatelů.

Prioritou Neonatologického oddělení FN Brno je snižování nemocnosti a zdravotních následků perinatálních rizik, výsledky péče roku 2016 prokazují v tomto směru úspěšný trend.

Další prioritou je snaha o zajištění neustálého kontaktu rodičů s jejich dítětem. Zdravým a donošeným novorozencům toto základní právo a potřebu uspokojujeme již mnoho let. V posledních letech se snažíme rozšířit možnosti společného pobytu matky a dítěte i těm nejzranitelnějším a nejkřehčím miminkům, které přicházejí na svět předčasně nebo se rodí s nejrůznějšími zdravotními komplikacemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.