Neurologická klinika FN Brno a LF MU obdržela cenu ESO Angels

19.09.2020 21:20

Hlavním nositelem programu je Neurologická klinika FN Brno a LF MU, ale podílí se na něm i ostatní kliniky. Ocenění je o to významnější, že se týká velmi malého počtu nemocnic a v Brně je FN Brno jediná. Cerebrovaskulární program je omezen na pacienty s onemocněním centrální nervové soustavy.

Neurologická klinika FN Brno a LF MU obdržela cenu ESO Angels
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

V loňském roce bylo na kliniku přijato celkem 844 nemocných s cerebrovaskulárními onemocněními, z toho bylo 668 pacientů s ischemickým iktem. Podáním intravenózní trombolýzy bylo léčeno 159 pacientů (tedy téměř čtvrtinu ze všech pacientů s ischemickým iktem) a 98 nemocných bylo léčeno mechanickou trombektomií. Iktové centrum je nejen schopné poskytnout akutní léčbu, ale též zajistit komplexní diagnostiku příčiny iktu, zahájit následnou rehabilitaci a nastavit správnou sekundárně preventivní terapii.

Platforma ocenění ESO Angels je postavena na měřítkách kvality stanovených touto organizací. Na základě výkonnosti v těchto různých kategoriích byla naše nemocnice Výborem cerebrovaskulární sekce ČNS společně s iniciativou Angels odměněna za rok 2019 nejvyšším diamantovým oceněním.

Neurologická klinika FN Brno a LF MU

Neurologická klinika Fakultní nemocnice Brno poskytuje v rámci svého cerebrovaskulárního programu komplexní léčebnou a diagnostickou péči o pacienty s akutními cerebrovaskulárními onemocnění ve spádovém regionu části Brno město a Brno venkov a dalším obyvatelům části Jihomoravského kraje a Vysočiny vysoce specializovanou superkonziliární péči (cca 750 000 obyvatel).

V roce 2011 byl na základě výsledků akreditace MZ ČR klinice udělen status Komplexního cerebrovaskulárního centra, jenž bylo v r. 2015 novelizací věstníku MZ 4/2015 přejmenováno na Centrum vysoce specializované cerebrovaskulární péče. Vznik specializovaného centra znamenal výrazný posun v akutní péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou a vedl k výraznému zvýšení počtu pacientů s akutním ischemickým iktem léčených pomocí systémové trombolýzy a od roku 2015 i pacientů léčených mechanickou trombektomií.

Přehled oceněných nemocnic najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…