Nominace na ocenění Pardubického kraje se uzavřou 31. prosince

22.12.2016 16:56

Už jen do konce roku 2016 mohou zájemci navrhnout své kandidáty na ocenění Za zásluhy o Pardubický kraj a na Cenu Michala Rabase za záchranu. Pardubický kraj těmito cenami každoročně vzdává hold významným osobnostem regionu a také těm, kteří se zasloužili o záchranu života jiného člověka. Slavnostní vyhlášení a předání cen se uskuteční v první polovině roku 2017.

Nominace na ocenění Pardubického kraje se uzavřou 31. prosince
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„V Pardubickém kraji žije mnoho mimořádných osobností, které mají velké zásluhy o Pardubický kraj nebo zachránily lidský život a zasluhují si naši pozornost. My jím tímto oceněním chceme dokázat, že si jejich práce nebo činů velmi vážíme,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Cenu za Zásluhy o Pardubický kraj,
která je určena osobnostem, kolektivům nebo organizacím za mimořádnou činnost pro rozvoj kraje a za zásluhy o kraj, si v předcházejících ročnících odnesli architekt Miroslav Řepa, folkloristé Yvona a Petr Rybovi, odbornice na ex libris Marie Sedmíková, zakladatel skanzenu Veselý Kopec Luděk Štěpán, majitelé zámku Nové Hrady Magda a Petr Kučerovi, dobrovolníci starající se o pevnostní objekty na Králicku, významný český sochař Olbram Zoubek, ředitel Hamzovy léčebny Václav Volejník, hydrogeolog Daniel Smutek nebo pardubický historik Jiří Kotyk.

Cenu Michala Rabase za záchranu,
udělovanou za mimořádné nebo dlouhodobé zásluhy v oblasti záchrany života, zdraví nebo jiných významných hodnot, si za svou odvahu v minulosti odnesla gymnazistka Veronika Kolafová, která resuscitací zachránila život zkolabované ženě. Ocenění dále získal Lukáš Kamaryt, strážník městské policie v Pardubicích, který jako první poskytl první pomoc muži na pardubickém nádraží.
Cenu si odnesl rovněž středoškolský učitel Radek Biedla, který už přes třináct let povzbuzuje své žáky k dárcovství krve, plazmy a především kostní dřeně či řidič linkového autobusu Ladislav Pulpit, který zachránil život staršímu muži, jež zkolaboval během cesty autobusem. Posledními laureáty ceny jsou studenti Eliška Matysová a David Janďourek, kteří zachránili život člověku s epileptickým záchvatem a starali se o něj až do příjezdu záchranářů a moravskotřebovský lékař Jiří Pol, jehož téměř čtyřicetiletá práce v oboru je pacienty oceňována také díky jeho obětavému a lidskému přístupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…