Nominujte do 12. ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO

12.08.2014 9:21

Otevřená společnost, o.p.s., prostřednictvím svého projektu Otevřete.cz přijímá nominace do 12. ročníku soutěže Otevřeno x Zavřeno, která hodnotí kvalitu poskytování informací občanům.

Nominujte do 12. ročníku soutěže OTEVŘENO x ZAVŘENO
Foto: Václav Kovalčík
Popisek: Město

„V roce 2014 vedle rozsáhlých obstrukcí úřadů při poskytování informací  a snahy omezit přístup k informacím změnou zákona vidíme též hrůzu z transparentnosti při bojích kolem návrhu zákona o registru smluv. Bez aktivní podpory občanů, kteří zasílají nominace, a médií, která vědí, že otevřenost je základem demokracie, o ni můžeme přijít,“ říká zakladatel soutěže Oldřich Kužílek. Mapu dosavadních vítězů soutěže v letech 2003 – 2013 si můžete prohlédnout ZDE.

Jak nominovat do soutěže Otevřeno x Zavřeno 2014?

Nominace přijímáme pouze pomocí elektronického formuláře na http://www.otevrete.cz/hodnoceni-uradu/soutez-otevreno-zavreno/prijem-nominaci-2014/ Je to snadné – neváhejte a nominujte ještě dnes! Nominovaný čin musí být za období 1. 9. 2013 – 31. 8. 2014 a Vaše nominace přijímáme do 5. 9. 2014.

Kdo může nominovat?

Do kategorií „Otevřeno" nebo „Zavřeno" může zaslat nominaci každý občan s výjimkou osob spojených s nominovaným úřadem (např.: zaměstnanci/kyně úřadu, zastupitelé/ky apod., s výjimkou whistleblowingu)

Kdy bude vyhlášení vítězů?

Výsledky soutěže budou zveřejněné při příležitosti Mezinárodního dne informací na tiskové konferenci 29.9. 2014. Více informací o soutěži a podrobná pravidla naleznete na www.otevrete.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…