Norské fondy: Závěrečná konference zakončila program zaměřený proti obchodování s lidmi

12.03.2017 22:01

Dne 9. 3. 2017 se v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze uskutečnila Závěrečná konference Programu CZ14 - Spolupráce v rámci Schengenu a boj proti přeshraniční a organizované trestné činnosti, včetně nezákonného obchodování s lidmi a migrace zločineckých skupin dále jen „Programu“, který je podporován z Norských fondů 2019-2014.

Norské fondy: Závěrečná konference zakončila program zaměřený proti obchodování s lidmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

Cílem konference bylo shrnout dosavadní výsledky Programu, a ačkoliv jsou některé z podpořených projektů ještě před svým dokončením, Program se blíží ke svému závěru a již nyní se může prezentovat zajímavými výstupy.

Závěrečné konference se zúčastnili zástupci z Ministerstva financí ČR, Ministerstva vnitra ČR, Velvyslanectví Norského království v Praze a především příjemci všech projektů.

Z Norských fondů šlo na spolupráci v rámci Schengenu a boje s přeshraniční a organizovanou trestnou činností přes 148 miliónů korun a bylo podpořeno 6 důležitých projektů. Společným cílem všech šesti projektů bylo potlačení organizované trestné činnosti, včetně obchodování s lidmi a zajištění spolupráce mezi orgány, které prosazují právo v rámci Schengenu.

Na konferenci byly prezentovány všechny podpořené projekty a jejich dosavadní výsledky. Zkušenosti z realizace jsou cenným přínosem pro nastavení nového období EHP a Norských fondů.

Více informací o Programu CZ14 a Norských fondech: www.norwaygrants.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…