Nová ŠKODA Superb pro českého velvyslance v Číně

27.05.2014 14:20

Velvyslanec České republiky v Číně, pan Libor Sečka, bude jezdit v novém voze ŠKODA Superb. Vůz slavnostně předal prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann.

Nová ŠKODA Superb pro českého velvyslance v Číně
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Velvyslanec České republiky v Číně, Libor Sečka, bude nyní jezdit v novém voze ŠKODA Superb. Vůz mu v Pekingu slavnostně předal prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann. ŠKODA Superb je oficiálním služebním vozem českého velvyslance v Číně už od roku 2011.

„Se svou 119letou historií je ŠKODA synonymem ekonomického růstu a síly naší země. Navíc automobilka podstatnou měrou přispívá k přibližování české kultury obyvatelům Číny,“ řekl velvyslanec Libor Sečka u příležitosti oficiálního předání vozu. „V letošním roce oslavíme 65. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Československem a Čínskou lidovou republikou. Jakožto velvyslanci České republiky v Číně je mi velkou ctí, že mohu jako oficiální automobil využívat vůz značky ŠKODA a upevňovat tak spolupráci a obchodní vztahy mezi zeměmi. Chtěl bych využít této příležitosti k tomu, aby vyzdvihl trvalé přátelství mezi Čínou a Českou republikou, a přeji značce ŠKODA v Číně trvalý růst,“ dodal velvyslanec Sečka.

Prezident společnosti ŠKODA China Andreas Hafemann dodal: „Jsme hrdí na to, že velvyslanec Sečka, jako nejvyšší reprezentant České republiky v Číně, používá vůz značky ŠKODA. Podtrhuje tím sílu značky a vynikající kvalitu vozu Superb i celé naší modelové palety.“

 Od roku 2001 je ŠKODA Superb vlajkovou lodí české značky. V roce 2013 byl model kompletně přepracován a nyní zaujme novými designovými prvky, svěžím interiérem, novými technickými řešeními a ještě úspornějším provozem.

 Čína je největším trhem značky ŠKODA a důležitým pilířem Růstové strategie ŠKODA. V letošním roce se modelová paleta značky v Číně rozroste na šest lokálně vyráběných modelů (ŠKODA Fabia, ŠKODA Rapid, ŠKODA Rapid Spaceback, ŠKODA Octavia, ŠKODA Yeti a ŠKODA Superb). Nejnovějším přírůstkem je připravované zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Octavia v Číně. Tento model je celosvětově i v Číně zdaleka nejprodávanějším modelem české značky.

 Do roku 2018 chce ŠKODA své prodeje v Říši středu minimálně zdvojnásobit - na půl milionu vozů ročně. V roce 2013 dodala značka svým zákazníkům v Čině 227.000 vozů, to odpovídá necelé čtvrtině celkových prodejů značky ŠKODA v minulém roce. V prvních čtyřech měsících letošního roku se prodeje značky v této zemi oproti loňskému roku zvýšily o 7,5 procenta na 78.100 vozů.

 V roce 2014 si připomínáme 65. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Československem a Čínou. Jakožto oficiální partner oslav tohoto jubilea podpoří ŠKODA China ve spolupráci s Velvyslanectvím České republiky v Číně a Generálním konzulátem České republiky v Šanghaji řadu aktivit na poli hudby, designu, módy a vzdělávání. Mimo jiné se ŠKODA China v březnu podílela na workshopu na téma ‚Od tradice k technologii’ a podpořila také výstavu děl českého fotografa Jana Saudka.

 ŠKODA je v Číně přítomna od roku 2007. Od té doby prodala značka v Říši středu více než 1,13 milionu vozů. Při svých aktivitách v Číně značka sází na těsnou spolupráci se společností Shanghai Volkswagen (SVW). Od vstupu značky ŠKODA na čínský trh vznikl v továrnách SVW více než 1 milion vozů ŠKODA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…