Nová aplikace zjednoduší poslech Českého rozhlasu

18.12.2014 14:58

Posluchači Českého rozhlasu si mohou stáhnout novou desktopovou aplikaci iRadio pro počítače a laptopy, která jim zjednoduší poslech na internetu. Živé vysílání také doprovázejí textové informace o programu a nabídka zajímavostí z webů stanic. Aplikace běží mimo internetový prohlížeč a přenáší vysílání ve vysoké kvalitě.

Nová aplikace zjednoduší poslech Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Aplikací pro počítače a laptopy jdeme zdánlivě proti proudu – jakoby proti boomu mobilních aplikací. Poslechovost mobilních aplikací Českého rozhlasu se jen letos zvýšila asi dvakrát, ale 70 procent návštěvníků nás stále vyhledává na počítačích. A pro ty přináší desktopová aplikace iRadio výhody mobilní aplikace – jednoduchost, přehlednost a funkci nezávislou na internetovém prohlížeči,“ uvedl ředitel Centra Nová médiaČRoAlexandr Pícha.

Nová desktopová aplikace je ke stažení zde:http://iradiodesktop.jdem.cz/ Aplikace iRadio je bezpečná, neobsahuje reklamy a nevyžaduje zadání žádných osobních údajů. Automaticky se aktualizuje a bude postupně přinášet další funkce a vylepšení. Díky jednoduchému ovládání je možné zjistit informace o poslouchané stanici, například název právě hrané písničky a další informace o vysílaném nebo následujícím programu.

„Aplikace, kterou vyvinul Český rozhlas, umožňuje živý poslech našich stanic. Zapnutí a vypnutí přehrávání je velice pohodlné, spuštění okamžité. Je to další krok směrem k posluchačům a další služba, která jim přibližuje vysílání Českého rozhlasu,“ řekl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

Instalace aplikace je jednoduchá. Po jejím dokončení se na ploše počítače objeví rozhlasová ikona a menší ikonka na liště vpravo dole vedle hodin. Ke spuštění poslechu tak stačí jediné kliknutí. Stejně jednoduché je také odinstalování aplikace. Stačí kliknout na ikonu „Odinstalovat“ ve složce iRadio v nabídce Start. Odstranění z počítače je okamžité a kompletní. Aplikace je optimalizovaná pro operační systém Windows Vista, Windows 7, Windows 8 a ke svému běhu nevyžaduje internetový prohlížeč ani Flash.

Link na stažení aplikace: http://iradiodesktop.jdem.cz/

Další informace o aplikaci: http://www.rozhlas.cz/napoveda/desktop/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…