Nová budova Národního muzea se „roztančí“ v rytmu swingu!

07.08.2016 19:05

Národní muzeum na pondělí 8. srpna 2016 přichystalo další doprovodný program k právě probíhající výstavě Retro v Nové budově Národního muzea. Návštěvníci se tentokrát ponoří do rytmu swingu a v Retrotančírně se naučí několik tanečních kroků od zkušené lektorky tance.

Nová budova Národního muzea se „roztančí“ v rytmu swingu!
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Retrotančírna v rytmu swingu začne v 18.00 hodin komentovanou prohlídkou výstavy.

Večerní taneční program zahájí inspirativní prohlídka výstavy Retro s jedním z autorů výstavy. Návštěvníci nahlédnou do dobového šatníku tanečnic, v kterém mimo jiné objeví extravagantní burleskní kostýmy, šaty „charlestonky“ či módu diskoték. Poté se všichni tancechtiví přenesou do tanečního světa 30. let minulého století. Lekce swingu pod vedením lektorky Hany Otáhlové zapojí do víru tance úplné začátečníky i zkušenější milovníky klasického swingu.

Program:

18.00–20.00 hod.

Móda a tance ve výstavě Retro
Vydejte se s námi na cestu časem od diskotéky 80. let 20. století až po taneční sály 19. století.
Komentovaná prohlídka výstavy s jedním z autorů výstavy.

Retrotančírna
Nechte se unést rytmy swingu a osvojte si jeho základy. S sebou si vezměte vhodnou obuv, pohodlný oděv, tanečního partnera a ponořte se do tanečních kreací 30. let minulého století. Kroky, které se naučíte, jistě využijete i při současné módní vlně elektroswingu.

Akce se koná v pondělí 8. srpna 2016 od 18.00 do 20.00 hod. v Nové budově Národního muzea (Vinohradská 1, 110 00 Praha 1). Vstupné na akci je 100 Kč. Více informací najdete na www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec