Nová generace rozvaděčů Eaton měří s přesností ±1 % a brání nechtěnému odpojení vidlic z konektoru

28.05.2014 15:31

Eaton Elektrotechnika s.r.o. uvedl novou, v pořadí třetí, generaci vnitrostojanových rozvaděčů elektrické energie ePDU G3. Je vhodná zejména pro datová centra a IT infrastruktury firem s vyššími nároky na monitoring a správu elektrické energie. Rozvaděče ePDU G3 nově disponují zajištěním IEC vidlic v konektoru proti nechtěnému odpojení, například v případě vibrací či otřesů, nabízí přesnost měření ±1 % a zvýšenou odolnost konstrukce, která umožňuje plynulý provoz panelů při teplotách až 60 °C.

Nová generace rozvaděčů Eaton měří s přesností ±1 % a brání nechtěnému odpojení vidlic z konektoru
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Nová produktová řada ePDU G3 je vhodná zejména pro datová centra, která v rámci své činnosti vyžadují pokročilý monitoring rozvodů. Uplatnění mohou rovněž nalézt v rámci firemních IT infrastruktur s vyššími nároky na monitoring elektrické energie.

Tři modelové verze ePDU

V současné době jsou rozvaděče ePDU k dispozici ve třech různých verzích. Základní „Basic“ verze je určena pro běžný spolehlivý rozvod napájení. Verze „Metered Input“ s měřeným vstupem je schopna měřit napětí (V), příkon (W), proudový odběr (A) a spotřebu (kWh) v rozváděči i na úrovní vstupního jističe. „In-line Metered“ verze je pak vhodná pro modernizaci jakéhokoliv základního typu rozváděče rozšířením o pokročilé měřící funkce Eaton.

Funkce zajištění IEC vidlic proti nechtěnému vytažení

Třetí generace ePDU rozváděčů je opatřena novou funkcí zajištění IEC vidlic proti nechtěnému vytažení z konektoru. Díky ní je eliminován poměrně častý (a nákladný) problém, kdy IEC vidlice v důsledku otřesů nebo vibrací vypadnou z konektorů. Zajištění funguje se standardními přívodními kabely, a není tak třeba kabelů a vodících ok pro uspořádání kabeláže. Dodatečné speciální prvky v opačném případě zvyšují celkové náklady na systém rozvodu uvnitř stojanu až o 50 %.

Plynulý provoz při teplotách až do 60 °C

Zvýšená odolnost nových Eaton modelů ePDU G3 umožňuje jejich plynulý provoz při teplotách až do 60 °C. Díky tomu jsou ideální pro využití v moderních datových centrech se zvýšeným teplotním profilem.

Kompatibilita se všemi typy stojanů a skříní

Díky nízké montážní výšce (modul 0U) zabírají ePDU jednotky ve stojanu minimální prostor a jsou kompatibilní se všemi typy stojanů a skříní. Možnost postranní montáže a montáže na zadní straně stojanu přináší výhodu bezproblémového přístupu ke všem IT jednotkám. Upevnění je možné buď „na patentky“, nebo flexibilním montážním systémem.

Přesnost měření dosahuje ±1%

Na všech typech ePDU jsou skupiny zásuvek vyznačeny odlišnými barvami. Barva skupiny se pak shoduje s barvou odpovídajících jističů. Barevné rozlišení napomáhá vyvážení proudového zatížení. Provedení „Metered Input“ a „In-line Metered“ jsou vybavena grafickým LCD displejem, který slouží jak k nastavení parametrů panelů ePDU, tak k odstraňování případných problémů. Přesnost měření jednotlivých IEC zásuvek v provedeních „Metered Input“ a „In-line Metered“ dosahuje ±1 %.

Software IPM dokáže skrze LAN monitorovat a ovládat více ePDU

Rozváděče ePDU 3G připojené na datovou síť (LAN) umožňují všem uživatelům, kteří mají instalován software Eaton Intelligent Power Manager, automaticky nalézt, monitorovat, hromadně aktualizovat a konfigurovat několik ePDU panelů. Rovněž je možná integrace do virtualizačních platforem včetně VMware a vCenter Server. Nově patentovaná síťová funkce řetězení dovoluje na jednu síťovou IP adresu připojit až čtyři ePDU. Ve srovnání s konvenčními rozvaděči, vyžadujícími individuální IP porty, se touto cestou dosáhne až 75% úspory osazení síťového switche.

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cz nebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…