Nová náměstkyně ministra financí Simona Hornochová přichází z Prezidia Komory daňových poradců ČR

03.02.2014 16:08

Nově jmenovaná náměstkyně ministra financí ČR Simona Hornochová, dosavadní členka Prezidia Komory daňových poradců ČR (zřízená zákonem), bude na ministerstvu působit v oblasti daní a cel.

Nová náměstkyně ministra financí Simona Hornochová přichází z Prezidia Komory daňových poradců ČR
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

Členka Prezidia Komory daňových poradců ČR (KDP ČR) byla dnes jmenována náměstkyní ministra financí ČR pro oblast daní a cel. Ing. Simona Hornochová, kterou si zvolil za svoji náměstkyni ministr financí ČR Andrej Babiš, pracovala v rámci KDP ČR v sekcích daně z příjmů právnických osob, účetnictví, mezinárodního zdanění, správy daní a v sekci pro otázky profese.

„Přivítali jsme, že nová vláda oceňuje odborné znalosti a zkušenosti z praxe našich členů a kromě již aktuálních diskuzí v daňové problematice si vybrala za náměstkyni pro jednu z nejdůležitějších oblastí na ministerstvu financí právě naši členku, dokonce členku Prezidia Komory daňových poradců ČR,“ uvedl Ing. Martin Tuček, prezident Komory daňových poradců ČR.

Ing. Simona Hornochová

Vystudovala Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Daňové problematice se věnuje od roku 1996 a působila jako manažer daňového oddělení v nadnárodní společnosti.

Simona Hornochová je daňovým poradcem zapsaným v seznamu Komory daňových poradců ČR od roku 1997.

O Komoře daňových poradců ČR

Komora daňových poradců České republiky je samosprávnou profesní organizací daňových poradců. Její existence je dána zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky. Tento zákon upravuje postavení a činnost daňových poradců i činnost samotné Komory. Aktuálně sdružuje 4497 daňových poradců a eviduje 792 společností vykonávající daňové poradenství.

KDP ČR zejména chrání a prosazuje oprávněné zájmy daňových poradců, vytváří předpoklady pro zvyšování jejich kvalifikace a profesionální úrovně, dohlíží na řádný výkon daňového poradenství a usměrňuje činnost daňových poradců v souladu s právními předpisy.

Komora je členem Confédération Fiscale Européenne. Tato instituce hraje důležitou roli v prosazování zájmů daňových poradců v Evropě a v koordinaci postupů daňových komor ve vztahu k evropskému daňovému právu. Současně C.F.E. provozuje Evropský seznam daňových poradců, který lze nalézt na adrese http://www.cfe-eutax.org/. Více naleznete prosím na http://www.kdpcr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…