Nová podlaha v hale na Dašické splní nejpřísnější kritéria

21.07.2015 12:46

Vzhledem k nevyhovujícímu stavu podlahy ve sportovní hale Dašická v Pardubicích rozhodli krajští radní o její výměně tak, aby se zde mohly nadále konat zápasy nejvyšších domácích soutěží v basketbalu, futsalu či florbalu. Zhotovitel původní podlahy ji totiž do dnešního dne neopravil, a tak kraj rozhodl o její výměně na vlastní náklady, které poté bude po zhotoviteli požadovat. Předpokládaná hodnota rekonstrukce dosahuje částky 3,4 milionu korun.

Nová podlaha v hale na Dašické splní nejpřísnější kritéria
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Hala na Dašické.

„Na základě podnětu provozovatele haly bylo v únoru 2015 provedeno kontrolní měření, podle kterého podlaha nevyhovuje hned v několika parametrech. Není proto vhodné její další užívání pro vrcholový sport,“ uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. „Neprodleně jsme kontaktovali zhotovitele stavby, který však do současné doby vady neodstranil a nenavrhl ani harmonogram jejich odstraňování. Chceme, aby v co nejkratší době byla celá záležitost vyřešena, a proto vady necháme odstranit a náklady s tím spojené budeme vymáhat na zhotoviteli původní podlahy,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Sportovní hala Dašická byla dokončena a do užívání uvedena v roce 2011. Výstavba haly byla spolufinancována z evropských fondů a celkové náklady na její stavbu přesáhly 48 milionů korun. Hala je určena pro potřeby pardubických škol, sportovních oddílů, ale také širokou veřejnost. Moderní hala splňuje také podmínky pro pořádání ligových utkání v basketbalu, házené, futsalu či florbalu. Během provozu haly se na Pardubický kraj obrátili zástupci České basketbalové federace (ČBF) s návrhem na využití haly pro utkání nejvyšší domácí soutěže a pořádání basketbalových turnajů. Z toho důvodu byla mezi Pardubickým krajem a Českou basketbalovou federací uzavřena dohoda o podmínkách rekonstrukce. Její první část, která znamenala navýšení kapacity hlediště na 1400 míst či nákup moderní informační tabule, byla dokončena začátkem tohoto roku. „V další fázi rekonstrukce počítáme s výstavbou propojovacího krčku do budovy gymnázia či navýšení kapacity sociálních zařízení, šaten a skladovacích prostor,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …