Nová silnice mezi Vítkovem a Větřkovicemi garantuje větší bezpečnost

01.07.2015 18:07

Bezpečnost řidičů, cyklistů a chodců i plynulé napojení na Opavu a dálnici zajistí zrekonstruovaný zhruba čtyřkilometrový úsek silnice mezi Vítkovem a Větřkovicemi. Ten navazuje na již dříve rekonstruovanou část cesty z Lesních Albrechtic do Větřkovic. Opravenou komunikaci dnes slavnostně uvedli do provozu zástupci vedení Moravskoslezkého kraje.

Nová silnice mezi Vítkovem a Větřkovicemi garantuje větší  bezpečnost
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Nová silnice mezi Vítkovem a Větřkovicemi garantuje větší bezpečnost.

„Zastaralá a v některých místech nepřehledná komunikace prošla výškovou i směrovou úpravou. Nejdřív došlo k úplné likvidaci původní cesty, která byla nahrazena novou, přičemž byla úzká vozovka ze zhruba šesti metrů rozšířena na osm a půl metru. Několik křižovatek ve městě nahradil nový kruhový objezd v místě křížení Zemědělské a Opavské ulice,“ říká Daniel Havlík, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu a životní prostředí. Úpravou prošly také původní chodníky, k nimž přibyly nové.

Stavbu, kterou připravila Správa silnic Moravskoslezského kraje, zahájila společnost Skanska v listopadu 2013. „Projekt za téměř 93 milionů korun byl z 85 procent financován z evropských peněz z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko, zbylých 15 procent hradil kraj ze svého rozpočtu. Moderní komunikace teď poskytne větší cestovní komfort nejen samotným obyvatelům Vítkovska, ale i návštěvníkům, kteří do této oblasti přijíždějí za turistikou a krásami přírody,“ sdělil Ivan Strachoň, náměstek hejtmana pro investice a cestovní ruch.

„Rekonstrukční práce probíhaly po etapách s využitím částečných i úplných uzávěr komunikace. Na trase mimo obec došlo k odstranění nebezpečných zatáček, stavba si také vyžádala mimo jiné demolici dvou objektů ve Vítkově. Součástí bylo i kácení silniční zeleně, která byla doplněna novou výsadbou,“ doplňuje ředitel Správy silnic Moravskoslezského kraje Tomáš Böhm. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…