Nová služba pro samosprávy: Obce budou mít přehled o všem, co se děje na silnicích

29.07.2015 13:15

Aktuální přehled o veškerých pracích na krajských silnicích, probíhající běžné údržbě, budou mít od srpna obecní a městské samosprávy díky nové službě, kterou spouští SÚS Královéhradeckého kraje a.s.

Nová služba pro samosprávy: Obce budou mít přehled o všem, co se děje na silnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Křižovatka se semaforem

„Často se na nás obraceli starostové měst a obcí s dotazy kdy a kde bude krajská SÚS pracovat, aby podle toho mohli sladit své stavební činnosti. Rozhodli jsme se proto spustit novou informační službu, která bude registrovaným uživatelům posílat pravidelně aktuální informace,“ řekl náměstek hejtmana a krajský radní pro dopravu Karel Janeček.

SÚS Královéhradeckého kraje a.s. vypracovává pro svoje potřeby každý týden plány výroby pro území podle jejích provozoven – tzv.cestmistrovství. Tyto plány zprostředkuje pro obce nová informační služba, do které se budou moci starostové měst a obcí registrovat od srpna. „V praxi to bude vypadat tak, že každý týden přihlášení a autorizovaní uživatelé dostanou email s plánem, ve kterém bude každá činnost našeho cestmistrovství na daný týden. To znamená nejen sečení a úklid na konkrétní silnici, ale i výsprava, oprava značení, příkopů apod. Na základě těchto informací mohou představitelé samospráv lépe plánovat a koordinovat další možné stavební práce v obcích,“ popsal ředitel SÚS Královéhradeckého kraje a.s. Jiří Brandejs. V první fázi bude služba určena pouze pro samosprávy, její rozšíření ovšem krajská SÚS do budoucna nevylučuje.

Registrace je možná na http://www.suskhk.cz/registrace/.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…