Nová výstrojní součástka členů antikonfliktních týmů Policie ČR

27.01.2015 17:00

Všechny antikonfilktní týmy Policie ČR budou vybaveny novou reflexní vestou.

Nová výstrojní součástka členů antikonfliktních týmů Policie ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

V rámci nové koncepce vystrojování policistů jsou od 1. 1. 2015 vybaveny všechny antikonfliktní týmy Krajských ředitelství Policie ČR novou reflexní vestou. Vesta, kterou je vybaveno všech 200 policistů, byla testována v průběhu roku 2014 v pilotním projektu v rámci uživatelských zkoušek na několika krajích.

Nově zavedené prvky na vestě, která splňuje normu pro oděvy s vysokou viditelností, jsou z nejmodernějších látek. „Vesta je ochranný prostředek, který zvýrazňuje horní polovinu trupu bez paží. Vesta je určena pro použití v prostředí se zvýšenými nároky na viditelnost, především za zhoršených povětrnostních podmínek, v noci a při extrémních činnostech a situacích i za denního světla,“ popisuje koordinátor AKT z ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR, kpt. Mgr. Martin Koryčanský, který se na vývoji vesty podílel.

Naprostou novinkou pak jsou retroreflexní (zajišťující zpětný odraz světla) pásy v modré barvě na těchto vestách, kterými se může pyšnit jen hrstka policejních sborů v celé Evropě. Na 1cm² tkaniny se nachází až 30 000 skleněných kuliček a světlo dopadající na pruh reflexního materiálu je lépe odráženo zpět ke zdroji.

Dalším novým prvkem je umístění anglického nápisu „Anticonflict team“ na obou stranách vesty. Toto označení jistě ocení zahraniční fanoušci.

„Inspirovali jsme se u jiných evropských zemí a na reflexní vestu jsme umístili anglický nápis, který zcela jistě ocení každý fanoušek i turista, který navštíví naši zemi v následujících letech. Vytvořili jsme produkt, který splňuje ty nejpřísnější evropské předpisy. Odlišení členů antikonfliktního týmu od jiných policejních složek a bezpečnostních agentur na fotbalových stadionech bylo naším hlavním požadavkem“, říká ředitel Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR, plk. doc. Ing. Martin Hrinko, Ph.D., MBA.

Policisté se budou významnou měrou podílet na blížících se mezinárodních akcích, tuzemských fotbalových utkáních a na ostatních bezpečnostních opatřeních jako jsou demonstrace, mítinky a stávky.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…