Nová výzva podpoří energetickou efektivitu pražské silniční dopravy

25.01.2017 18:36

Rada hlavního města Prahy schválila další výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Finanční prostředky budou tentokrát směřovány do oblasti „Udržitelné mobility a energetických úspor“, konkrétně půjde o „Energetické úspory v městských objektech - Zvyšování energetické efektivity v rámci objektů a technických zařízení pro zajištění provozu městské silniční dopravy“. Nová výzva je vyhlášena od 25. ledna 2017.

Nová výzva podpoří energetickou efektivitu pražské silniční dopravy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

V rámci oblasti „Udržitelná mobilita a energetické úspory“ byla Radou hl. m. Prahy schválena další výzva k předkládání žádosti o podporu. Nová výzva s názvem „Energetické úspory v městských objektech - Zvyšování energetické efektivity v rámci objektů a technických zařízení pro zajištění provozu městské silniční dopravy“ má za cíl především podpořit zvyšování energetických úspor dosažených využitím vhodných obnovitelných zdrojů energie, energeticky efektivních zařízení a inteligentních systémů řízení.

„Využívání energeticky efektivních zařízení a s nimi rostoucí energetické úspory podstatným způsobem zvyšují konkurenceschopnost hospodářství. V souvislosti s novou výzvou chceme tedy podpořit například snižování energetické náročnosti technických zařízení a světelných signalizačních zařízení, nebo zavádění úsporných osvětlení na parkovištích P+R. Těší mě, že v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR můžeme přispět k realizaci projektů i z takto významné oblasti,“ uvedla radní hl. m. Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková.

Oprávněnými žadateli o podporu jsou Hlavní město Praha a Technická správa komunikací hl. m. Prahy. Na novou výzvu v rámci Operačního programu Praha – pól růstu ČR je celkem alokováno 200 mil. Kč.

„Nová výzva je pro žadatele velkou příležitostí, jak získat podporu na projekty takového druhu. V případě jakýchkoli nejasností mohou zájemci v průběhu vyhlášení výzvy opět využít osobní, telefonické nebo e-mailové konzultace, které v rámci činnosti našeho odboru poskytujeme,“ doplnil Jan Hauser, ředitel odboru evropských fondů Magistrátu hlavního města Prahy.

Výzva je vyhlášena od 25. ledna 2017. Příjem žádostí o podporu pak bude zahájen 27. února 2017 a bude trvat až do 31. srpna 2017. Vyhlášení výsledků výzvy se předpokládá nejpozději v lednu 2018.

Text výzvy a další informace o Operačním programu Praha – pól růstu ČR jsou zájemcům k dispozici na: www.penizeproprahu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…