Nové autobusové spoje zjednoduší lidem dopravu. Do práce, ze školy i po městě

26.08.2016 16:23

Víkendové cesty na noční směnu ve firmách na brněnské Černovické terase jsou dnes pro pracovníky z Rousínova komplikované. Od září jim je ale ulehčí nový autobusový spoj.

Nové autobusové spoje zjednoduší lidem dopravu. Do práce, ze školy i po městě
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

První školní měsíc bude znamenat změnu i pro studeny Gymnázia Jana Blahoslava v Ivančicích a Slavkovany, kteří se od vlakového nádraží hůře dostávali k tamní poliklinice. Ty první sveze po vyučování nový autobus až do Ořechova. Ti druzí vyrazí od vlakového nádraží novými večerními autobusy.

Rousínov:

„Spolu s rozšiřováním průmyslové zóny na Černovické terase roste i potřeba hustšího pokrytí autobusy, které by umožnily navážku na noční pracovní směnu. Zájem vyjádřili nejen představitelé Rousínova, ale signál vzešel i ze strany zaměstnavatelů. Směr na Rousínov je pro ně logicky jeden z nejzajímavějších. Na lince 602 na trase Brno – Rousínov jsme proto přidali jeden pár spojů v nepracovních dnech, který zabezpečí jednak komfortnější cestování v odpoledních hodinách z Brna přidáním nového spoje s odjezdem v 17:51 z Brna do Rousínova a také možnost dojížďky na noční směnu do Brna. Tuto vazbu zajistí nový spoj s odjezdem z Rousínova do Brna v čase 21:05,“ komentoval přidání autobusových spojů náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro dopravu a majetek Roman Hanák.

Ke změně jízdních řádů dojde 28. srpna 2016. „V souvislosti s touto úpravou dojde na lince 602 také ke změně časové polohy spoje ze současného odjezdu z Brna 20:51 na 20:21, tedy totožně jako v pracovní dny,“ dodal Jiří Horský, ředitel společnosti KORDIS JMK, koordinátora Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Slavkov:

Změna jízdních řádů zasáhne do autobusových spojů i ve Slavkově u Brna. „Rozšiřujeme spojení od železniční stanice k poliklinice, což zajišťuje lepší spojení od vlaků z Brna s nově se rozrůstající částí města na jeho severní straně,“ uvedl Hanák.

Nová spojení přibydou na lince 630. „Autobusy budou odjíždět v časech 19:58 a 21:58, je tedy možnost přestupu od spěšných vlaků linky R6. Dále dochází k prodloužení některých spojů linky 601 vedených z Brna přes autobusovou stanici ve Slavkově nově také až k zastávce Slavkov u Brna, poliklinika. Konkrétně se jedná o spoje linky 601 s odjezdy z Brna v časech 16:21, 17:21, 20:21 a 22:31,“ vypočetl Horský.

Ivančice:

Do ivančického Gymnázia Jana Blahoslava se sjíždí studenti z celého okolí. Ti ve směru od Ořechova se po vyučování však hůře dostávali domů. „Pomůže jim nový spoj, který bude po třetí vyjíždět z Ivančic a po trase linky 154 pojede přes Moravské Bránice a Silůvky. Poté se napojí na trasu linky 510 a bude pokračovat až do Ořechova, aby děti bez problémů dojely po škole domů,“ vysvětlil náměstek hejtmana.

Zejména dojezd do Ořechova je pro studenty důležitý. „V tomto případě totiž nemůže autobus suplovat vlak. Rodiče z Ořechova pak umisťují děti do brněnských gymnázií a středních škol, i když do Ivančic to mají blíže,“ uzavřel Horský s tím, že i zde platí změna jízdních řádů v termínu 28. srpna 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…