Nové kamery nad inkubátory umožňují vizuální kontakt s novorozencem

06.06.2017 15:12

Šest nových kamer umožňuje rodičům čtyřiadvacetihodinový vizuální kontakt s novorozencem v inkubátoru. Optiky věnoval Novorozeneckému oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., hotel Ostrov, který ve prospěch ústeckého novorozeneckého oddělení uspořádal projekt „Pomáhejme“.

Nové kamery nad inkubátory umožňují vizuální kontakt s novorozencem
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Primář ústeckého novorozeneckého oddělení MUDr. Petr Janec, MHA, uvedl, že Krajská zdravotní, a. s., je druhým zařízením v České republice, které nabízí rodičům novorozence v inkubátoru vizuální kontakt pomocí kamer. „Loni v září jsme uvedli do provozu první dvě kamery jako pilotní projekt. Zavedení kamer se osvědčilo, rodiče, zvláště maminky nedonošených dětí oceňují možnost vizuálního kontaktu se svým dítětem. Jsme rádi, že díky sponzorskému daru se nám povedlo získat dalších šest kamer a že můžeme nabídnout tuto službu více rodičům. V projektu bychom rádi pokračovali,“ řekl MUDr. Petr Janec, MHA.

Svoji dceru, která se narodila ve dvacátém čtvrtém týdnu s porodní váhou 500 gramů, pravidelně sleduje maminka Irena Bačkovská z Děčína. „Této služby využívám zhruba měsíc. Jsem z Děčína a do ústecké nemocnice musím dojíždět, navíc jsem byla v minulých dnech nemocná, takže jsem nemohla být pravidelně se  svou dcerou. Hodně pomáhá mé psychice, když se na ni mohu v jakoukoliv hodinu podívat a mám radost, že je v pořádku,“ řekla Irena Bačkovská.

Ředitel hotelu Ostrov Ondřej Kulič uvedl, že cílem projektu „Pomáhejme“ bylo podpořit skvělou práci perinatologického centra ústecké Masarykovy nemocnice. „V našem hotelu jsme kompletně změnili spánkový komfort našich hostů, kdy všechny postele jsou hypoalergenní a v současnosti nabízí nejvyšší standard. Projekt pod názvem Pomáhejme proběhl 19. dubna, kdy vybrané peníze za tento den z ubytování jsme vynásobili dvěma a věnovali na ústecké novorozenecké oddělení,“ doplnil Ondřej Kulič.   

Kamery nad inkubátory jsou vybavené vhodným typem optiky, která snímá obraz i za zhoršených světelných podmínek. Optika nesnímá žádný citlivý údaj a ani se nevytváří archiv záznamu. Po každém přijmutí nového pacienta je vytvořeno nové heslo, aby nedošlo k připojení na kameru rodičů již dříve hospitalizovaného novorozence. Jelikož hotel Ostrov získal v projektu více finančních prostředků, než bylo očekáváno, pořídilo navíc ústecké novorozenecké oddělení kočárek, který poslouží k převozu miminek na vyšetření.

Vybrané fotografie z akce najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…