Nové letecké muzeum v Mladé Boleslavi nemá nouzi o návštěvníky. Trhákem jsou simulátory

22.04.2015 13:32

Více než 850 zájemců o historii a současnost letectví navštívilo během dvou víkendových dnů nově otevřené Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi.

Nové letecké muzeum v Mladé Boleslavi nemá nouzi o návštěvníky. Trhákem jsou simulátory
Foto: Letecké muzeum Mladá Boleslav
Popisek: Muzeum Mladá Boleslav

„Jsem velmi rád, že si zájemci o historii letectví našli cestu do nově otevřeného muzea, na jehož vzniku se významně podílel i náš kraj,“ řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Muzeum pojmenované po historicky prvním Čechovi, který se vznesl do vzduchu s letounem vlastní konstrukce poháněným automobilovým motorem, bylo slavnostně otevřeno letos na Den letectví a kosmonautiky 12. dubna 2015 a hned v prvních dnech po otevření si našlo četné obdivovatele.

„O uplynulém víkendu, prvním v kratičké historii muzea, návštěvnost předčila očekávání. Před pokladnami bylo plno hned od sobotního rána, kdy si sem jen za první hodinu po otevření našly cestu na čtyři desítky návštěvníků. Nakonec prošlo v sobotu vstupní branou muzea více než 400 lidí. V neděli pak návštěvníci tento rekord překonali už okolo 15. hodiny a do zavírací doby jej vylepšili až na více než 450 prodaných vstupenek,“ konstatoval náměstek pro regionální rozvoj Karel Horčička (ČSSD).

„Návštěvníci obdivovali vystavené letouny, letecké motory a další artefakty spojené s historií a současností aeronautiky. Velký zájem byl o vyhlídkovou věž, ze které lze pozorovat ruch na přilehlé letištní ploše, ale jednoznačným trhákem byly letecké simulátory a skluzavka,“ doplnil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek (KSČM). Zatěžkávací zkouškou si prošly místní parkoviště i kavárna.

Muzeum Metoděje Vlacha je otevřeno každý den od 9 do 17 hodin a k vidění je přes 25 historických letadel a jejich replik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…