Nové mobilní terminály pro společnost DPD

05.08.2013 9:50

U společnosti DPD, předního evropského poskytovatele zásilkových služeb, byly zavedeny do provozu nové mobilní terminály Honeywell Dolphin 99EX, vybavené navíc zcela novým softwarem. Tento terminál disponuje technologiemi GSM, WIFI a Bluetooth, je propojen s vnitrofiremními aplikacemi a poskytuje plný výkon baterie po celou délku směny. Dochází tak k dalšímu zlepšení komunikace s kurýry i zákazníky.

Nové mobilní terminály pro společnost DPD
Foto: red
Popisek: DPD

"Interně máme životní cyklus každého modelu stanovený na čtyři roky," říká provozní ředitel Jan Stibůrek. "Vzhledem k technickému pokroku hardware a požadavků zákazníků jsme se rozhodli pro hledání modelu nového," dodal Stibůrek.

Projekt byl brzy rozšířen na celý region DPD CSEE, který tvoří Česká republika, Slovensko, Litva, Lotyšsko, Rumunsko, Slovinsko, Estonsko, Chorvatsko a Maďarsko. V rámci hledání se tak musely zohlednit i potřeby ostatních zúčastněných zemí. Jako základní požadavky byly definovány čtečky 2D kódu, odolnost v terénu, kapacita baterie, ergonomika, správa software, servisní podmínky a v neposlední řadě kvalita a spolehlivost dodavatele. „Prakticky ve všech parametrech zvítězil model Dolphin 99EX i spolupráce s lokálním a mezinárodním zastoupením společnosti Honeywell,“ uvádí Jan Stibůrek.

Do nových terminálů a vývoji software společnost DPD celkem investovala 500 000 EUR. První terminály byly do ostrého provozu nasazeny již v září 2012, teprve v současné chvíli je využívají všichni kurýři DPD. „Terminály jsou navrženy do terénu, jsou vodotěsné, odolné proti prachu a vydrží i pád z výšky 1, 8 metru. Díky tomu se stávají nepostradatelnými pomocníky všech našich kurýrů," dodal Jan Stibůrek. „Lepší terminály navíc umožňují nabídnout zákazníkům nové služby, na jejichž vývoji se pracuje a budeme je představovat postupně v následujících měsících,“ doplnil Daniel Mareš, generální ředitel společnosti DPD.

Společnost DPD denně přepraví na 2,5 milionu zásilek, čímž si vydobyla globální vedoucí postavení v poskytování zásilkových a expresních služeb.

Společnost disponuje nejefektivnější logistickou sítí v Evropě a doručuje do 230 zemí světa. Zákazníci mohou vybírat z rozsáhlé nabídky vnitrostátních i mezinárodních zásilkových a expresních služeb, a to jak pro obchodní, tak spotřebitelské účely. Ve více než 800 lokalitách pracuje celkem 24 tisíc zaměstnanců a přepravu zajišťuje 18 tisíc vozů. Vlastníkem většinového podílu (83,32 %) je GeoPost Group, dceřiná společnost francouzské skupiny La Poste.

Díky konsolidovanému obratu ve výši 3,668 mld. eur v roce 2011 se GeoPost stal druhým největším poskytovatelem expresních zásilkových služeb v Evropě. V České republice společnost působí od roku 1994 jako Direct Parcel Distribution CZ s.r.o. Počátkem roku 1995 se stala plnohodnotným členem mezinárodní sítě DPD. V Německu zaujímá společnost DPD vedoucí postavení na trhu s vnitrostátními i mezinárodními obchodními zásilkami. Zákazníci mohou využívat služeb zajišťovaných více 7,5 tisíci zaměstnanci a 7 tisíci vozy, které se pohybují mezi 75 logistickými sklady a 4 tisíci výdejnami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…