Nově opravený úsek silnice v Hostinném v Královéhradeckém kraji již slouží řidičům

27.11.2015 18:52

Trhliny vozovky, opravené výtluky, degradace povrchu a vyjeté koleje, takový byl stav části silnice II/325 v Hostinném před rekonstrukcí. Úsek dlouhý 860 metrů byl opraven celkem za 24 milionů korun. Stavební práce trvaly pět měsíců a byly realizovány v rámci projektu Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura, II. etapa. Dnes dopoledne byla stavba slavnostně předána do užívání motoristům.

Nově opravený úsek silnice v Hostinném v Královéhradeckém kraji již slouží řidičům
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Stavba jako taková byla rozdělena do dvou částí. „Rekonstruovali jsme část průtahu v Hostinném a úsek v Hostinné před objektem firmy KRPA. Rekonstrukce silnice II/325 byla nezbytnou pro potřeby rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, protože její dosavadní stav vozovky byl už nevyhovující. Celkové náklady na opravy činí 24 milionů korun,“ řekl krajský radní pro oblast investic Josef Dvořák. Projekt je financován na základě usnesení vlády č. 641 a 824 o podpoře nové Strategické průmyslové zóny Vrchlabí.

Začátkem června 2015 zahájil zhotovitel stavby M - SILNICE a.s., oblastní závod SEVER stavební práce, které byly prováděny za vyloučeného provozu, kdy byla doprava převedena na objízdné trasy. Povrch obou opravovaných částí silnice musel být nejprve odfrézován a následně byla provedena částečně výměna konstrukčních vrstev a provedena recyklace za studena.  Došlo také k přeložce plynu a vybudování dešťové kanalizace. Práce byly dokončeny pokládkou živičných vrstev, osazením a nástřikem dopravního značení, instalací svodidel, zábradlí a terénními úpravami s ozeleněním. Podle plánu byly také v nutné míře opraveny objízdné trasy. V souběhu s touto zakázkou byla realizována rekonstrukce chodníků, veřejného osvětlení a sdělovacích kabelů zajišťovaná investorem Město Hostinné.

Druhá etapa rozšíření průmyslové zóny v sobě zahrnuje celkem čtyři akce. Stavební práce plánované ve městě Hostinné jsou již realizovány. Doplnit je má rekonstrukce silnice II/295 z Dolní Branné ke křižovatce se silnicí I/14 ve Vrchlabí a rekonstrukce ulice Dělnická ve Vrchlabí, které jsou plánované na příští 2 roky.

„Jednotlivé projekty v rámci rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih běží bez problémů a podle harmonogramu. V prosinci letošního roku bude dokončena nejrozsáhlejší akce - rekonstrukce silnice II/293 ve Studenci a  II/295 ze Studence do Dolní Branné. Veškeré práce, které se počítají do průmyslové zóny Vrchlabí, by měly být hotovy nejpozději do roku 2017,“ dodal na závěr radní Dvořák.

Projekt Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura byl plánován na dvě etapy. Celkové náklady jsou 448 milionů korun, z čehož přispívá Královéhradecký kraj 48 milionů korun, 39 milionů korun kraj Liberecký a 361 milionů korun činí státní dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…