Nové posily ve vedení Energetického regulačního úřadu

12.11.2014 19:30

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu (dále jen ERÚ) Alena Vitásková dokončila k dnešnímu dni organizační změny ve vedení této instituce.

Nové posily ve vedení Energetického regulačního úřadu
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Po jmenování Renaty Vesecké do funkce místopředsedkyně pro legislativně-správní činnost dnes jmenovala do funkce místopředsedkyně pro evropské záležitosti a strategii dosavadní místopředsedkyni pro oblast regulace Martinu Krčovou. Místopředsedou pro oblast regulace se stal Jan Nehoda, který tuto oblast již řídil z pozice ředitele sekce.

„Jsem ráda, že je úřad řízen podle odborností a naší agendy špičkovými odborníky. Martina Krčová po svém uzdravení přebírá zejména problematiku REMIT a evropských záležitostí. Regulaci bude řídit dlouholetý odborník Jan Nehoda. Prvním místopředsedou zodpovědným za provoz zůstává Otto Gold. V rámci své odbornosti budou nadále ve svých pozicích působit místopředsedkyně pro oblast legislativně-správní Renata Vesecká a Martin Laštůvka jako místopředseda pro oblast podporovaných a obnovitelných zdrojů energie,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Ráda bych zdůraznila, že za dobu mého působení ve funkci předsedkyně úřadu došlo k jeho jednoznačnému personálnímu posílení, kdy se nám podařilo najít opravdové odborníky pro všechny činnosti, které Energetický regulační úřad musí ze zákona vykonávat. Chtěla bych tímto poděkovat všem zaměstnancům za skvěle odváděnou práci zejména v posledních dvou letech, kdy úřad zvládl řadu velmi komplikovaných úkolů,“ řekla dále Alena Vitásková.

Všichni místopředsedové mají pro svěřené oblasti vynikající profesní zkušenosti a bohatou odbornou praxi nad rámec požadovaný energetickým zákonem. „Všechny vedoucí pozice jsou obsazeny vzhledem k odbornostem, které mají mít vedoucí pracovníci na starosti, a v souladu se zákonnými a dalšími požadavky. Bylo tomu tak vždy, například i v případě jmenování bývalých místopředsedů úřadu, kteří rovněž měli zejména zkušenost v rámci své odbornosti, přičemž zároveň splňovali kvalifikaci ze zákona,“ řekl dále tiskový mluvčí ERÚ Jiří Chvojka. Úřad tedy má od dnešního dne pět místopředsedů, jejich kompetence a oblast řízení jsou dostupné na webových stránkách www.eru.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …