Nové stránky pomáhají dostat zločince do vězení

07.12.2016 22:33

Na začátku letošního roku spustil EUROPOL internetové stránky, které zveřejňují nejhledanější osoby Evropy.

Nové stránky pomáhají dostat zločince do vězení
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

Evropská síť jednotek cíleného pátrání (ENFAST), jejíž součástí jsou i specialisté na pátrání z Policejního prezidia ČR, na stránkách zveřejňuje vždy dvě nejhledanější osoby daného státu. Informace od veřejnosti, která může případné poznatky poskytnout přes kontaktní formulář, napomáhají k dopadení uprchlíků. Efektivní spolupráci jednotek cíleného pátrání zlepšuje vydávání Evropského zatýkacího rozkazu, kterým justiční orgány pomáhají k rychlému zadržení a předání zločinců do země, která po osobě vyhlásila pátrání.

EUROPOL v adventním období oživil stránky www.eumostwanted.eu o pomyslný adventní kalendář, který každý den odkrývá jedno okénko a představuje třetí hledanou osobu z určené země. Úterý 6.prosince je dnem České republiky, která na   stránkách zveřejňuje hledaného Stanislava Seidla, nar. 27.9.1973, který je na útěku před nástupem šestiletého trestu odnětí svobody za obchod se zbraněmi a další trestné činy.

Policisté uvítají každý podnět k hledaným osobám, který dokáží díky rychlé výměně informací vyhodnocovat a prověřovat v rekordně krátkém čase na celoevropské úrovni a zatknout tak nebezpečné pachatele trestných činů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…