Nové weby Šikovné ruce a Šikovný zahrádkář nabízí tisíce inspirací

14.10.2014 15:06

Pochlubit se svými nápady, tvorbou dekorací, aranžováním, rukodělnými výrobky, využívajícími přírodních materiálů na Velikonoce, jaro, léto, podzim nebo vánoční čas? To vše je možné na webu plném nápadů Šikovné-Ruce.eu (http://sikovne-ruce.eu/), který vymyslel teprve devatenáctiletý absolvent Soukromé střední školy výpočetní techniky Praha (SSŠVT) Dario Kolar. Navíc s ním vyhrál soutěž.

Nové weby Šikovné ruce a Šikovný zahrádkář nabízí tisíce inspirací
Foto: SSŠVT
Popisek: Soukromá střední škola výpočetní techniky NEPOUŽÍVAT

Na základě úspěchu projektu vznikl v létě další úspěšný portál: ŠikovnýZahrádkář.cz. Ten přináší pravidelně aktualizovaný zahrádkářský magazín a nabízí rovněž rozsáhlý zahrádkářský kalendář či poradnu.

Do lavic Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT) usedají školáci, kteří již v mladém věku vynikají v oboru informačních technologií nad ostatními. Jedním z nich je absolvent Dario Kolar (19). Student vyhrál se svým projektem „Šikovné ruce“ letošní ročník populární soutěže Junior Internet v kategorii „Junior Web starší“. Zároveň získal „Speciální cenu za uživatelský požitek na mobilech“. Tvořivý portál je směsicí nápadů a inspirací pro každé roční období.

Šikovné ruce byl podle absolventa Soukromé střední školy výpočetní techniky Praha Dario Kolara původně jednoduchý blog, na kterém lidé z okruhu jeho rodiny a rodinných přátel prezentovali fotografie svých kreativních nápadů. Blog vznikl roku 2006. Zároveň využíval i sociálních sítí. „Změna nastala uplynulou zimu, kdy jsem se rozhodl spustit plnohodnotné webové stránky http://sikovne-ruce.eu/. Impulsem pro změnu byla potřeba lépe prezentovat sdílené fotografie fanoušků ze sociální sítě Facebook,“ odhaluje pozadí vzniku portálu Dario Kolar. Student proto vytvořil kompletní systém na vytváření galerií. Kdokoli se může zaregistrovat, zapojit a pochlubit se svými nápady, tvorbou dekorací, aranžováním, rukodělnými výrobky využívajícími přírodních materiálů na Velikonoce, jaro, léto, podzim nebo vánoční čas.

Úspěch v soutěži byl velkým překvapením

Na myšlenku přihlásit se do soutěže přivedl studenta spolužák, který absolvoval předchozí ročník. Pár dní před uzávěrkou Junior Internet probíhaly horečnaté přípravy, které na poslední chvíli Kolar stihl. Vyplatilo se. Webové stránky vyhrály nejen 1. místo, ale i vedlejší kategorii za responzivní design. Web je snadno přístupný z tabletů i telefonů. Dle jeho názoru projekt vyhrál díky tomu, že má pokročilé technické řešení i tomu, že jej dokázal rychle zprovoznit. „V době hodnocení a vyhlášení výsledků navíc evidoval vysokou základnu uživatelů a byl plný obsahu. Ten nebyl jen nový, ale bylo tam vše, co jsme za uplynulé roky nashromáždili. Tisíce nápadů a inspirací pro každého,“ uvažuje Dario Kolar.

Portál vykazuje návštěvnost 20 000 unikátních návštěvníků měsíčně, více než 5 000 fanoušků na Facebooku a meziročně neustále roste. Uživatelé webu jsou především ženy (maminky s malými dětmi na mateřské, učitelky ve školách a školkách) z Česka i zahraničí.

Šikovné ruce se nyní na podzim budou soustředit na získání dalších uživatelů. „Snažím se celý proces pro uživatele maximálně zjednodušit, nyní se mohou přihlásit i pomocí Facebooku a prakticky na dvě kliknutí sdílet fotky svých nápadů,“ prozradil žák vývoj.

Od Šikovných rukou po Šikovného zahrádkáře

Na základě úspěchu projektu vznikl v létě další úspěšný portál: ŠikovnýZahrádkář.cz. Ten přináší pravidelně aktualizovaný zahrádkářský magazín a nabízí rovněž rozsáhlý zahrádkářský kalendář či poradnu. Pokud má návštěvník nějaký dotaz, může ho zveřejnit a jiní uživatelé mají možnost poradit. Dario opět kladl důraz nejen na kvalitní vlastní obsah, ale i na nějakou možnost pro uživatele, kteří by se mohli zapojit. Celý web je také responzivní.

Studium na SSŠVT mi pomohlo, přiznává Kolar

K úspěchu v soutěži a dalšímu osobnímu vývoji, jako je například přijetí na vysokou školu či přijetí do práce při škole, pomohlo devatenáctiletému Kolarovi podle vlastních slov studium na Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha. Vystudoval zde obor Grafické systémy a tvorba webových stránek. Nyní nastupuje na Fakultu informačních technologií ČVUT v Praze. Ihned po odmaturování navíc nastoupil do zaměstnání. Pracuje jako PHP programátor u firmy NETservis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…