Novinka ve statistikách. Bojovnost a obětavost hráčů změří Radegast Index

15.09.2013 10:02

Do oficiálních statistik hokejové extraligy míří zbrusu nový ukazatel Radegast Index.

Novinka ve statistikách. Bojovnost a obětavost hráčů změří Radegast Index
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

Ten bude měřit bojovnost a obětavost hráčů, a to kombinací několik parametrů. U hokejistů se budou sledovat zablokované střely, takzvané „hity“, tedy bloky soupeřova hráče, a +/- body za pobyt na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Výsledkem bude hodnota Radegast Index. Nový statistický ukazatel se bude sledovat u každého hráče, ale dominovat by měli zejména obránci. Radegast, který je oficiálním pivem extraligy, plánuje průběžné vyhodnocování Indexu a odměňování bojovných a obětavých hráčů.

Statistiky jsou u fanoušků hokeje velmi populární. Zatím však chyběl parametr, který by sledoval to, jak moc hráči bojují, padají do střel a nevyhýbají se ostrým střetům. A právě to je cíl Radegast Indexu.

„Fanoušci chtějí vidět u hráčů maximální nasazení, bojovnost a ochotu se obětovat pro tým. Nyní budou i tyto vlastnosti měřitelné a fanoušci si je budou moci porovnat. Lze očekávat, že se na čelních pozicích prosadí hráči, kteří nedominují v kanadském bodování, ale pro svůj tým odvádějí pořádný kus práce,“ řekl marketingový manažer značky Radegast Karel Kraus.

Radegast Index bude součástí oficiálních statistik hokejové extraligy a bude průběžně zveřejňován společně s ostatními sledovanými parametry na www.hokej.cz. Radegast také plánuje průběžně odměňovat největší bojovníky a ocenit toho nejlepšího po skončení extraligové sezóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…