Novoroční slavnostní kouzlení s Remoskou a SweetDots

29.12.2014 15:39

Máte doma léty prověřenou Remosku nebo Vám Ježíšek v letošním roce přinese některý z nových modelů této oblíbené kuchyňské pomocnice? Nenechte jí zahálet a využijte jí při přípravě silvestrovského večírku.

Novoroční slavnostní kouzlení s Remoskou a SweetDots
Foto: Remoska
Popisek: Remoska

Kromě obligátních chlebíčků a jednohubek nesmí na stole chybět ani sladké chuťovky.  Vyzkoušejte třeba čokoládové cake pops s pomerančem a Cointreau, které Vás svou chutí a vůní během silvestrovské noci přenesou na slunečné Azurové pobřeží, které je k oslavám jako stvořené. Zajímavý recept pochází z dílny cukrárny SweetDots, která pravidelně vnáší závan originality a elegance do českého cukrářství.

Elektrická pečící mísa Remoska® je univerzální ikona, která zdobí české kuchyně již více než 50 let. Její hlavní výhodou je všestrannost využití – hodí se pro klasické vaření, rozmrazování, zapékání, dušení, grilování nebo právě na pečení klasických i méně tradičních moučníků a sladkých chuťovek. Její důmyslná konstrukce s víkem, které odvádí přebytečnou páru je velmi šetrná ke všem zpracovávaným surovinám. Připravované pokrmy jsou dokonale tepelně upravené, zároveň si však zachovávají maximum výživových hodnot, svou charakteristickou chuť a vůni. Hospodyňky u Remosky ocení i snadné ovládání, údržbu a dlouhou životnost.

Vybrat si můžete klasické modely v  designu věrném původním modelům z 50. let nebo si pořídit moderní chuťovku, kterou je zbrusu nová REMOSKA®, jejíž povrch je potažen nepřilnavým vícevrstevným materiálem Teflon®Select s módní barevnou povrchovou úpravou. Je jen na Vás, zda dáte přednost zlatému odstínu „Champagne Gold“, červenému „Hot Chilli“ či modrému „Lavender Blue“. Remosky jsou nabízeny vždy ve dvou velikostech – menší s objemem 2 litry a větší 4litrová.

Slavnostní recept vhodný například na oslavu konce roku vznikl ve spolupráci s cukrárnou SweetDots, oblíbenou oázou milovníků nejrůznějších sladkých laskominek. SweetDots není jen další obyčejná cukrárna, jedná se o promyšlený koncept, který vnáší svěží vítr do českého cukrářství. Sladké tečky, jak lze název do češtiny přeložit, nabízí originální cukroviny v podobě na míru vyrobených cupcakes, cookies, marcipánových lízátek cake pops, makronek či různě složitých designových dortů. Podle aktuálních potřeb si také samy navrhují formy a vykrajovátka a detailně promýšlejí nejrůznější zdobení i dekorace. Výjimečné sladkosti nevznikají nahodile a každému kousku je zde věnována náležitá individuální péče s extra porcí lásky jako tajnou speciální ingrediencí. Možná právě díky ní se řady obdivovatelů SweetDots neustále rozšiřují. Zařaďte se do nich i Vy a spolu s Remoskou se vydejte na nekonečné sladké dobrodružství!

Čokoládové cake pops s pomerančem a Cointreau

Suroviny na přibližně 30 kusů cake pops    
Těsto:
100g hořké čokolády
100g moučkového cukru
100g změklého másla
5 žloutků
5 bílků
80g polohrubé mouky
1 lžička kypřícího prášku
2 lžíce  kakaa

Zvlášť do rozdrobeného korpusu:
1 pomeranč (šťáva a kůra)
30ml Cointreau
50g másla
 
250g čokolády na polevu

Navíc budete potřebovat 30 špejlí nebo cukrářských tyček libovolný posyp na zdobení.

Příprava těsta:
Máslo, cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Do směsi vlijeme rozehřátou čokoládu. V druhé misce si připravíme mouku, kakao a kypřící prášek. Obě hmoty spojíme a nakonec jemně vmícháme sníh z 5 bílků. Naplníme remosku, kterou jsme si vymazali máslem. Pečeme asi 45 minut. Zda je korpus propečený, zjistíme špejlí, která se po zapíchnutí nelepí.

Příprava cake pops:
Po vychladnutí korpus rozdrolíme mezi prsty, vmícháme likér Cointreau, změklé máslo, šťávu z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Propracujeme, dokud se hmota nespojí a není kompaktní natolik, abychom z ní mohli vymodelovat malé kuličky o průměru přibližně 3 cm. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu, namočíme do ní tyčky do výšky asi 1 cm a napícháme je do kuliček. Vložíme alespoň na 1 hodinu do chladničky. Po vyjmutí je celé obalíme v rozehřáté čokoládě a ihned posypeme zdobením.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…