Novou místopředsedkyní ERÚ jmenována Renata Vesecká

04.11.2014 17:27

Novou místopředsedkyní pro oblast legislativně-správní dnes předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková jmenovala Renatu Veseckou. Bude odpovědná za všechny oblasti týkající se právních otázek, kterými se úřad zabývá.

Novou místopředsedkyní ERÚ jmenována Renata Vesecká
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Paní Vesecká je dlouholetá profesionálka v oblasti práva, jako nejvyšší státní zástupkyně i jako advokátka přišla do styku s komplikovanými případy v oblasti správního i trestního práva, a to jak z hlediska hmotného, tak procesního. Její příchod na úřad velmi vítám a těším se, že pod jejím vedením se podaří zvládnout nápor komplikovaných sporů, které musí úřad zejména kvůli zátěži z minulosti řešit,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Chtěla bych svými znalostmi, zkušeností a praxí pomoci Energetickému regulačnímu úřadu a paní předsedkyni v řešení komplikovaných právních problémů, kterých v poslední době na poli trestním i v oblasti správního práva přibývá. Za zásadní rovněž považuji legislativní práce, které mohou zlepšit situaci v odvětví energetiky,“ řekla Renata Vesecká.

Renata Vesecká působila v oblasti justice, zastávala pozici nejvyšší státní zástupkyně a od roku 2011 pracovala jako advokátka. Do funkce místopředsedkyně ERÚ byla jmenována ke dni 4. listopadu 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…